Ramsvik

BÅTUTHYRNING

En av de bästa upplevelserna på Ramsvik är att åka ut i skärgården - det är så vackert! På Ramsvik kan ni hyra motorbåt, lekkajak, havskajak, kanot och vattencykel.

MOTORBÅTAR
Motorbåtar

En av de bästa upplevelserna en riktigt varm dag på Ramsvik är att ta sig ut till en liten kobbe eller en vik och stanna där en hel dag i solen. I receptionen kan du hämta ett sjökort som visar på de bästa ställena runtom Ramsvik. Nästan alla små kobbar och skär är trevliga för en sådan här ”kobbedag”, så varför inte hitta en alldeles egen?

På Ramsvik kan ni hyra motorbåtar med små utombordsmotorer som är enkla att använda. Det är miljövänliga fyrtaktsmotorer på 6 eller 9,9 hk. Startinstruktion får du med dig.  Flytvästar finns att låna gratis till alla i familjen.

Klicka här för att se priserna på Båtuthyrning

RODDBÅTAR
Roddbåtar

För dig som behöver bättra på ryggmusklerna och samtidigt vill se dig om i skärgården är roddbåt ett bra alternativ. Närmsta ön, Söö, är en spännande ö för upptäcktsfärd och picnic och den ligger på behagligt roddavstånd, även för dig som glömde att gå på gymmet i vintras.

Klicka här för att se priserna på båtuthyrning

KAJAKER OCH KANOTER
Kajaker och kanoter

En trevlig tur med kanot kan ni göra in i Sotenkanalen. Paddla ut från stranden och håll höger.

Strax före kanalens mynning på höger sida finns flera mycket långgrunda badvikar där ni kan se eremitkräftor och små plattfiskar om ni glider fram försiktigt. Efter ett par hundra meter in i kanalen kommer ni förbi Carlssons gamla stenhuggeri på höger sida – numera en flott sommarstuga. Härifrån skeppades sten både inom Sverige och på export under tidigt 1900-tal. Vid bron har ni paddlat 3 km. På vänster sida före bron kommer det pyttelilla stenhuset, Mor Lenas stuga. Här är det lätt att gå iland och fint att rasta en stund. Titta gärna in i stugan och tänk er hur livet kan ha varit där en kall vinterdag. Det ryktas att Mor Lena hade sex barn i huset, men barnaskaror växer ofta i folkmun…

Klicka här för att se priserna på båtuthyrning

VATTENCYKLAR
Vattencyklar

Ramsvik Camping var på sextiotalet först i Sverige med uthyrning av vattencyklar. På den tiden bestod vattencykeln av stora paddelhjul och uppblåsbara galonpontoner. Max två personer kunde glida omkring på ett sådant fartyg. Idag kan hela familjen åka på vattencykeltur i våra kraftiga gula trampbåtar. Flytvästar för hela familjen finns att låna gratis i receptionen. Och som vi brukar säga ”-Den som inte har flytväst måste vara korkad.”

Klicka här för att se priserna på båtuthyrning

Boka online

Fira midsommar på Ramsvik!
Bo 4 dygn, betala för 3 och fira traditionell midsommar på Ramsvik.
Fiskepaket
Fiska på Ramsvik från båt och land. Ni får boende inkl frukost och middag samt motorbåt inkl bensin i två dagar.
Familjekul vid havet
Paket med 3 härliga dygn i familjestuga vid havet inkl frukostbuffé och middag, biljetter till Nordens Ark och Havets Hus, krabbfiskeutrustning och "Glass Inclusive".