Ramsvik
23
2010

SÄKERHETSUTBILDNING PÅ RAMSVIK

Idag kom Räddningstjänsten på besök till Ramsvik och vi hade vår årliga säkerhetsutbildning för personalen.

Då går vi igenom risker och säkerhetsregler, vad  vi gör om något händer, hur man gör när man slår larm och hur vi ska agera under tiden tills räddningstjänsten kommer. Första hjälpen och vanliga tillbud.

Vi gick igenom förra årets incidentrapporter, för det är ju alltid några tillbud varje sommar, även om vi varit förskonade från allvarligare olyckor. Alla fick fundera kring vad som KAN hända och vad vi ska göra OM det händer.

Mycket hann vi gå igenom. När det teoretiska var klart tog Anders Frisk oss med till stranden där vi fick göra praktiska övningar.

Som vanligt tyckte Anders om att kladda med teaterblod, så att vi fick lägga tryckförband. Denna gång var det My som hade skurit sig i armen. Upp med den högt och lägg förband. Alla fick öva på varandra.

Sitter det något hårt fast i halsen och blockerar andningsvägarna - gör en Heimlich manöver! Anders visar på Carl och sedan får alla pröva på varanda - Men, för guds skull, tryck inte till på riktigt... Det blir inte trevligt.

Sedan brann det i en gubbe som fått tändvätska på sig och vi fick släcka med en yllefilt. Noggranna instruktioner om att inte göra detsamma med fleecefilten...

Slutligen fick alla pröva på att släcka en brasa med hjälp av en pulversläckare. Och det är ju precis som Anders säger - fantastiskt effektivt!

Skönt att få den här utbildningen och genomgången varje år.

Tack, Anders och räddningstjänsten!

KOMMENTARER (0)
KOMMENTERA INLÄGG