Ramsvik
28
2010

PREMIÄR FÖR KRABBFISKETURER!

Idag gick de första krabbfisketurerna från Ramsviksbryggan. 

Varje måndag kommer Johan, som är yrkesfiskare från Smögen, hit med båten Marie och tar med Ramsviks gäster ut på krabbfiske. Turerna går flera gånger per dag och på eftermiddagen samlas vi allihop som varit med och kokar fångsten på bryggan. 

Alla som varit med på turen får varsin kokt krabba, om fiskelyckan varit god.

Premiärdagen bjöd på strålande sol och glittrande hav och fångsterna lät inte vänta på sig.

Båda förmiddagsturerna gav rejält med krabbor och vissa av imponerande storlek.  Just nu, i skrivande stund, är Johan ute på dagens tredje tur och vi hoppas de har lika god tur.

Krabban är ganska vanlig på bottnarna i skärgården kring Ramsvik, så vi måste inte gå särskilt långt ut. Krabborna fångas med burar, sk tenor, och dessa agnas med fisk. I vårt fall med sill, som Johan och Martin fångat i vintras och som nu kommer till användning som agn.

Krabbetenorna ligger på botten över natten och krabborna kryper in i burarna, lockade av lukten av sillen, men klarar sedan inte att hitta ut igen.

Varje måndag hela sommaren kommer dessa turer att gå, men det kan vara högst 12 personer med på varje tur, så det är bra att boka i förväg. Det gör man genom att kontakta receptionen och köpa biljett.

KOMMENTARER (0)
KOMMENTERA INLÄGG