Ramsvik
14 Oktober
2011

HITTARPS IK INVADERAR RAMSVIK

Knappt har vi hunnit stänga för säsongen förrän bokningarna haglar in för 2012. Och alla bokningar kommer från föräldrar som har sina fotbollsbarn i Hittarps IK i Helsingborg.

Flera Hittarps-lag kommer att vara med i Kalles Kaviar Cup i slutet på juni 2012 och de påhejande familjerna bor på Ramsvik. Så du som vill komma till Ramsvik för att höra lite äkta bohuslänsk dialekt: undvik vecka 26. Då kommer skånskan att överrösta allt på Ramsvik.

Välkomna säger vi till Hittarps IK!

KOMMENTARER (1)
KOMMENTERA INLÄGG
03 September
2011

HÄRLIGT FISKE I SEPTEMBER!

Nu har den sköna sensommaren infunnit sig på Ramsvik och frågar du mig så är det den bästa tiden på året.  Det är lite lugnare på anläggningen nu och man har tid att göra jobb som måst skjutas upp under högsäsongen.

Och är det bra väder och blankvatten, så är det inget som hindrar att man omprioriterar och sticker ut och fiskar istället.  Det gjorde vi i förrgår, Tanel, Gert och jag. Det var så lungt på sjön att vi lätt kom ut till såväl Skägga som väst om Soteskär.  Solen sken och svaga vindar.

Gert använde sitt vanliga lätta haspelspö och hade nästan svårt att komma ned till botten för att det var så strömt. Men väl där nere hände något!! Spöt böjde sig så det höll på att gå av. Vi trodde först att det var bottennapp, men sakta sakta kunde han veva in lina. Det var jättetungt, så vi trodde det kanske var en sten med tångruska eller en fisk i 10 kg klassen....

När den kom upp var det en fin torsk på 2,5 kg, men den hade fastnat på krok både i munnen och stjärtfenan - därför var det så tungt.

Fisketuren gav verkligen mersmak...

KOMMENTARER (0)
KOMMENTERA INLÄGG
02 Augusti
2011

ALDRIG LÅNGTRÅKIGT...

Vi brukar skoja och häpna över att det fortfarande ofta inträffar saker som aldrig hänt förut på Ramsvik, trots att vi haft verksamhet här över 50 år.

Igår var något av en rekorddag, som i vart fall inte var långtråkig för platschefen...

1. Mysko elfel i restaurangen. En fas 63A säkring löste ut två gånger, trots ringa belastning. Halva restaurangen slocknade. När säkringen bytts igen, kom felet inte tillbaka.

2. Sopkompressorbilen kom för att tömma två containers fulla med sopor. När den lyfte den andra containern, gick en hydraulslang av och det läckte ut hydraulolja på marken vid soporna. Räddningtjänsten och ett saneringsföretag kom och fick sanera. Containern stod rakt upp ovanför bilen och kunde inte sänkas ned, så en kranbil fick också tillkallas.

3. Under middagen får jag larm om att två personer håller på att korsa farleden simmandes mot Garneskär. Visserligen vindstilla och 21 grader i vattnet, men vad gör det om man får en motorbåt i huvudet. Ut och hämta hem dem. Det var tyskar som inte var medvetna om trafiken på båtarnas E6...

4. När grillkvällen skulle börja och 120 förväntansfulla gäster skulle serveras, löser jordfelsbrytaren ut i restaurangen. Det visar sig att någon spillt vatten på en förlängningssladd. Lätt fixat.

5. Bokningssystemet i receptionen förbryllar. En av fyra anslutna datorer insisterar på att dagens datum är 10 augusti, medan vi andra tycker att det är 1 augusti. Mycket märkligt, men kan fixas med div omstarter och justeringar.

6. Ett sällskap om nio personer anländer och ska checka in. Det visar sig att de anlänt en dag för tidigt. Kontraktet angav ankomst 2 aug. Efter jourringningar till alla kollegor i trakten lyckades vi hjälpa dem till alternativa stugor den första natten. Det är ju rätt "knökat" på kusten de här veckorna...

7. Mjukglassmaskinen gick för högtryck i värmen och blev till slut överhettad och det slog ut en låga från kompressorn innan den, med en suck, lade av och tog kompledigt en tid framöver...

Ja, jobbet är i vart fall inte långtråkigt. Nya saker händer varje dag och det enda man kan vara säker på är att det kommer att  hända något nytt - som aldrig hänt förut på Ramsvik.

Men med ett rejält högtryck, 25 grader i skuggan och 22 grader i havet och hundratals helnöjda kunder är det bara kul att lösa de situationer som uppstår.

KOMMENTARER (1)
KOMMENTERA INLÄGG
30 Juli
2011

BARN ÄR SMARTA!

Min bror med familj är på besök för att vara med och fira Tomtefesten på Ramsvik. Deras 3-åring var med och pyntade granen i förmiddags och blev sugen på glass. Han frågade sina föräldrar om han fick köpa en glass, men de sa nej eftersom det var precis efter frukost.

3-åringen går då in i restaurangen och fram till glassdisken. "Hej", säger han till Lisa i glassen, "jag ska köpa glass". "Har du några pengar då?", frågar Lisa. "Ja, det har jag. Jag ska ha tre kulor glass, jag vill ha alla dom gula sorterna", säger 3-åringen.

Lisa lägger upp tre gula glasskulor i en bägare och ger till 3-åringen. Då visar det sig att han inte har några pengar. Lisa släpper iväg honom med glassen när han lovar att han ska betala sen.

Han går till farmor, som står utanför restaurangen och säger "Titta farmor, jag har köpt glass, men jag hade inga pengar, så du får gå in och betala". Farmor får snällt gå hem och hämta plånboken och betala glassen.

Barn är smarta!

 

KOMMENTARER (1)
KOMMENTERA INLÄGG
08 Juli
2011

GLASSMENYERNA ÄR KLARA. ÄNTLIGEN!

I september började vi arbetet med att göra om våra glassmenyer. Nya foton togs och beslut om vilka gamla som skulle få finnas kvar (och här gick diskussionerna varma...vissa arbetsuppgifter engagerar personalen mer än andra....) och vilka som skulle bli våra nyheter säsongen 2011.

Nu står jag här med den nya menyn i handen, tryckt, inplastad och klar. Glasscups-nyheterna för året blev:

Snäckstranden: En härlig glassblandning av nougatkrokant, stracciatella, daim och pecannötkola. Ovanpå detta ligger grädde, kolasås, mandarinklyftor, nötter och belgisk choklad. Mums! (Räcker för 4 personer)

Myteriet på Bounty: Kokos, choklad och vaniljglass toppat med grädde, nötter och kokosflingor. Och massor med mandarinklyftor.

Sotarn: Hallonsorbet och lakritsglass med mjukglass, lakritssås, hallon och lakritspipa.

Heisse Liebe: Vaniljglass och hallonsorbet med grädde och varma hallon. Är du inte kär innan så blir du!

Cup Stracciatella: Stracciatella, vanilj och chokladglass med grädde, chokladsås, nötter, jordgubbar och chokladbitar.

Kycklingen: En barnglass som ser ut som en kyckling med vanilj och chokladglass med maränger och godis.

En ny Smoothie blev det också med smak av mango och apelsin.

Naturligtvis har vi kvar våra favoriter Flaggskeppet, Daimcupen och våra Lyx-cuper med jordgubb, hallon, skogsbär eller valnöt. Och flera andra goda glasscuper.

KOMMENTARER (3)
KOMMENTERA INLÄGG
23 Juni
2011

F'LÅT SMÖGEN - VI TOG MJÖLKEN!

Gunilla och Peter hade laddad upp rejält med mjölk och mejerivaror när de beställde från Arla via webben igår. Det ska ju både vara mjölk till jordgubbarna och till kaffet...

Kl 12 rullade mjölkbilen in, lastade av och försvann snabbt igen. De flesta varorna hade kommit - men inte mjölken. Inte en endaste liter!!  

Vi ringde Arla, men telefonväxeln var helt nedringd. Vi fick ingen kontakt eller förklaring, så snabbt som ögat åkte vi in till Smögen och Kungshamn och köpte så mycket mjölk vi kunde från ICA och Coop. Så nu är i alla fall vår butik fulladdad och restaurangen likaså.

På Ramsvik ska ingen behöva gå utan mjölk till jordgubbarna på  midsommar!

Vad som hade hänt?  Jo, det visade sig sedan att Arlas datasystem för weborder hade kraschat någon gång på eftermiddagen på onsdagen och inte registrerat några order som det skulle. Och ingen tycks ha anat oråd. Så kan det bli när man rationaliserar bort för många människor i processen och låter datorerna ta över.

Nu är det fixat och Arla har lovat att lasta bilarna igen och köra om alla turerna imorgon fast det är Midsommarafton. Tack för det!

KOMMENTARER (0)
KOMMENTERA INLÄGG
28 Maj
2011

DELFINER SIKTADE VID RAMSVIK

Idag kan man läsa i Bohusläningen att en kille vid namn Dan Fasth såg 6-8, vad han trodde var tumlare, hoppa en bit från båten vid Ramsvik. Naturexpert Jan Uddén tror inte att det är tumlare, utan tycker att det låter som delfiner. Det som talar för det är att de simmade så högt i vattnet , att hela kroppen syntes och att de följde efter båten på nära håll. -Och det är delfintider nu, säger Jan Uddén. Det är inte unikt, men väldigt rolig upplevelse att se.

Jan Uddén uppmanar båtfolket i Sotenäs att vara uppmärksamma och se till att kameran är med.

Förra veckan hade vi en skolklass här på Ramsvik och en av eleverna tyckte att hon såg en haj simma runt kanoten. Vi (och hennes kompisar) skrattade lite åt henne, men nu börjar vi tro att det kanske var en delfin hon såg.

Tobbe blev eld och lågor när han hörde att det var delfiner i havet utanför Ramsvik. Han har redan börjat snickra på konceptet "delfin-safari" och har sedan han läste tidningen stått ute på badflotten med en rockring i handen:-)

Obs! Bilden är inte härifrån Ramsvik, utan från Sea World i soliga Kalifornien

KOMMENTARER (0)
KOMMENTERA INLÄGG
22 Maj
2011

NYA BADFLOTTEN PÅ PLATS!!

Nu har vi sjösatt Ramsviks nya lekattraktion ute i havet. En ny, häftig badflotte!!

Fast Thomas från Jetfloat menar att man inte kan kalla en sådan stor plattform för "bara en badflotte", utan den måste ha ett häftigare namn. Och med måtten 7,5 x 7,5 x 10,5 meter kan man väl bara hålla med! Längst fram är nivån förhöjd till ca 120 cm över ytan, så det blir häftigt att hoppa i därifrån.

Vi utlyser härmed en namntävling på den nya plattformen utanför ramsvikstranden. Vad tycker du den ska kallas?

Den kommer att bli ett populärt tillhåll för alla större, simkunniga barn i sommar. Och räkna med att trampbåtarna och kanoterna kommer att gå i skytteltrafik mellan plattformen och stranden.

(Just nu väntar vi bara på att de två badstegarna som försvann någonstans på vägen från Österrike skall dyka upp på Ramsvik, så att vi får montera dem också. Förresten... är det inte lite skumt att företaget som gör dessa häftiga badplattformar och bryggor ligger i Österrike?? De har ju ingen kust!)

KOMMENTARER (4)
KOMMENTERA INLÄGG
11 Maj
2011

JUST NU PÅ RAMSVIK: FUSK, FUSK FUSK

När det är dags att bära båtarna ner till havet brukar Tobbe, Jurij och Tanel använda det som en anledning för självömkan. "Åh, vad jag har ont i ryggen", "Äh, Annika, du hämtar en kopp kaffe till mig, jag har ju burit båtar i dag". "Kan någon ta ut min tallrik till disken, de där båtarna känns fortfarande i ryggen". Så brukar det låta.

Men i år finns inget utrymme för självömkan. Ni ser ju själva på bilderna. Fusk på  hög nivå.

Grabbarna övertalade markägaren Thomas med den fina gula grävmaskinen att hjälpa dem med båtiläggningen. Och titta vad smidigt det gick.

Och om de ändå försöker använda båtarna som en anledning till att få service, har jag både bildbevis och ögonvittnen.

 

KOMMENTARER (1)
KOMMENTERA INLÄGG
03 Maj
2011

TV OCH SÄNG...SNART ÄR COMFORTSTUGORNA KLARA...

Nedräkningen har börjat. Om 9 dagar bor det gäster i våra nyrenoverade Comfortstugor, men det kan man knappt tro när man tittar in i dem.

Idag kom sängarna med leverans från Ikea och Jan-Olof från Euronics var här och installerade TV-apparater.  Imorgon kommer Eriks måleri med loftstegarna.

Dynor och gardiner ska sys, lister ska sättas upp, soffan ska monteras och stugan ska inredas med marina detaljer. Altanen ska få nya möbler.

Jag gissar att det som vanligt blir så att stugorna är färdiga 5 minuter innan första gästen flyttar in. Det ska bli riktigt roligt att se hur de ser ut när de är klara.

Du kan läsa om stugorna här, men de nya bilderna kommer upp nästa vecka.

KOMMENTARER (2)
KOMMENTERA INLÄGG
24 Mars
2011

DAGS ATT SÖKA SOMMARJOBB!

Nu är det hög tid att söka sommarjobb till Ramsvik! Det är alltid lika spännande att se vilken "besättning" det blir på "skutan" denna sommar. Flera återkommer från tidigare år och det skapar förstås en stabilitet och trygghet för alla som kommer nya och ska lära sig allt. En återkommande är vår vakthund Hubbe som håller efter tigrar och isbjörnar med 100% effektivitet!

Vi har lediga positioner inom såväl restaurang, butik, städning och vaktmästeri.  Den som är intresserad av att jobba hos oss ska vara beredd att jobba v.24-33 och de flesta tjänsterna är heltid 40 h/v. Vi välkomnar särskilt sökande från trakten som har sitt boende ordnat, för vi har inte så många rum för personal att bo i.

Maila ansökan till personal@ramsvik.nu eller posta till Ramsvik Stugby & Camping, 456 92 Hunnebostrand. Det är viktigt att bifoga kopior på betyg från skola och tidigare jobb samt gärna referenspersoner från tidigare arbetplatser.

Välkommen med din ansökan!

KOMMENTARER (1)
KOMMENTERA INLÄGG
04 Mars
2011

SÅLD PÅ TRADERA...

Hjälp! Annika har blivit en Tradera-junkie!  

OK, för att hon lagt ut en massa babykläder i rosa efter att vi konstaterat att den nya bebin var en pojke (Felix), men nu verkar hon ha blivit som tokig...

Tre stycken familjeweekends på Ramsvik i sköna maj ligger ute till budgivning på Tradera med utropspris 1 kr!!! Och då ingår förutom stugan även frukostbuffé i restaurangen för hela familjen varje morgon.

Gå in på Tradera och sök på ordet "familjestuga", så hittar du annonserna.

What's next kan man undra. Snart hittar jag väl mina fina körsbärsfärgade bokhyllor (som Annika inte tycker om lika mycket som jag) ute till försäljning för 50 öre...

Eller varför inte mina analoga, mekaniska systemkameror. Visserligen kanske inte använda dagligen nuförtiden, men ändå. Filmen kanske får en renässans en dag och då finns ju kamerorna där. Om inte Annika sätter klorna i dem och kränger dem på Tradera...

Eller midjejackan i grå mocka från 1981. Den kan visst bli modern igen. Sälj den inte! 

Risken är väl att om jag insisterar på att få titta på sändningarna från Holmenkollen i helgen (åtminstone i ett 15 minuters sammandrag), ja, då dröjer det väl inte många minuter förrän jag själv ligger ute till högstbjudande...

Jag kan se det framför mig:

"Campinggubbe och trebarnsfar, begagnad men i hyfsat bruksskick. Utropspris 1 kr!"

KOMMENTARER (0)
KOMMENTERA INLÄGG
25 Februari
2011

SVENSK CAMPING ÅR 2020?

Kommer du att semestra på svenska campingplatser år 2020?

Igår arrangerade campingens branschförening SCR ett framtidsseminarium för att skåda in i framtiden och se hur camping ska utvecklas för växa i framtiden.

Besöksnäringen i Sverige har slagit fast en nationell strategi, som går ut på att fördubbla omsättningen i branschen på 10 år, alltså fram till 2020. Campingarna står för en betydande del av övernattningarna för turismen och frågan var om vår bransch kan göra sin del och fördubbla omsättningen på tio år.

Camping är en etablerad semesterform i Sverige, legat stadigt på en hög volym och även vuxit lite varje år. Stugsemester på camping blir allt populärare och husvagnarna allt flottare. Husbilarna växer snabbt i antal och nu registreras ungefär lika många nya husbilar som husvagnar varje år.  Även tältsemestrandet ökar något...

Men vad krävs för att turisterna även i framtiden kommer att välja camping som semesterform?

Varför väljer man camping idag? Och varför gör man det inte?  Vad vill ni ha för semesterupplevelse på campingplatser i framtiden för att i ännu högre grad välja att lägga er semester på Sveriges campingplatser?

Vad krävs för att campingplatserna ska konkurrera mot andra semesterformer?

Jag tar tacksamt emot alla kommentarer och synpunkter från er som är inne här på Ramsviks hemsida och därför sannolikt är tidigare gäster hos oss eller funderar på att komma till oss i år.

Skriv fritt vad du tycker och tror om camping!

KOMMENTARER (1)
KOMMENTERA INLÄGG