Ramsvik
25 Februari
2011

SVENSK CAMPING ÅR 2020?

Kommer du att semestra på svenska campingplatser år 2020?

Igår arrangerade campingens branschförening SCR ett framtidsseminarium för att skåda in i framtiden och se hur camping ska utvecklas för växa i framtiden.

Besöksnäringen i Sverige har slagit fast en nationell strategi, som går ut på att fördubbla omsättningen i branschen på 10 år, alltså fram till 2020. Campingarna står för en betydande del av övernattningarna för turismen och frågan var om vår bransch kan göra sin del och fördubbla omsättningen på tio år.

Camping är en etablerad semesterform i Sverige, legat stadigt på en hög volym och även vuxit lite varje år. Stugsemester på camping blir allt populärare och husvagnarna allt flottare. Husbilarna växer snabbt i antal och nu registreras ungefär lika många nya husbilar som husvagnar varje år.  Även tältsemestrandet ökar något...

Men vad krävs för att turisterna även i framtiden kommer att välja camping som semesterform?

Varför väljer man camping idag? Och varför gör man det inte?  Vad vill ni ha för semesterupplevelse på campingplatser i framtiden för att i ännu högre grad välja att lägga er semester på Sveriges campingplatser?

Vad krävs för att campingplatserna ska konkurrera mot andra semesterformer?

Jag tar tacksamt emot alla kommentarer och synpunkter från er som är inne här på Ramsviks hemsida och därför sannolikt är tidigare gäster hos oss eller funderar på att komma till oss i år.

Skriv fritt vad du tycker och tror om camping!

KOMMENTARER (1)
KOMMENTERA INLÄGG