Ramsvik
28 Maj
2011

DELFINER SIKTADE VID RAMSVIK

Idag kan man läsa i Bohusläningen att en kille vid namn Dan Fasth såg 6-8, vad han trodde var tumlare, hoppa en bit från båten vid Ramsvik. Naturexpert Jan Uddén tror inte att det är tumlare, utan tycker att det låter som delfiner. Det som talar för det är att de simmade så högt i vattnet , att hela kroppen syntes och att de följde efter båten på nära håll. -Och det är delfintider nu, säger Jan Uddén. Det är inte unikt, men väldigt rolig upplevelse att se.

Jan Uddén uppmanar båtfolket i Sotenäs att vara uppmärksamma och se till att kameran är med.

Förra veckan hade vi en skolklass här på Ramsvik och en av eleverna tyckte att hon såg en haj simma runt kanoten. Vi (och hennes kompisar) skrattade lite åt henne, men nu börjar vi tro att det kanske var en delfin hon såg.

Tobbe blev eld och lågor när han hörde att det var delfiner i havet utanför Ramsvik. Han har redan börjat snickra på konceptet "delfin-safari" och har sedan han läste tidningen stått ute på badflotten med en rockring i handen:-)

Obs! Bilden är inte härifrån Ramsvik, utan från Sea World i soliga Kalifornien

KOMMENTARER (0)
KOMMENTERA INLÄGG
22 Maj
2011

NYA BADFLOTTEN PÅ PLATS!!

Nu har vi sjösatt Ramsviks nya lekattraktion ute i havet. En ny, häftig badflotte!!

Fast Thomas från Jetfloat menar att man inte kan kalla en sådan stor plattform för "bara en badflotte", utan den måste ha ett häftigare namn. Och med måtten 7,5 x 7,5 x 10,5 meter kan man väl bara hålla med! Längst fram är nivån förhöjd till ca 120 cm över ytan, så det blir häftigt att hoppa i därifrån.

Vi utlyser härmed en namntävling på den nya plattformen utanför ramsvikstranden. Vad tycker du den ska kallas?

Den kommer att bli ett populärt tillhåll för alla större, simkunniga barn i sommar. Och räkna med att trampbåtarna och kanoterna kommer att gå i skytteltrafik mellan plattformen och stranden.

(Just nu väntar vi bara på att de två badstegarna som försvann någonstans på vägen från Österrike skall dyka upp på Ramsvik, så att vi får montera dem också. Förresten... är det inte lite skumt att företaget som gör dessa häftiga badplattformar och bryggor ligger i Österrike?? De har ju ingen kust!)

KOMMENTARER (4)
KOMMENTERA INLÄGG
11 Maj
2011

JUST NU PÅ RAMSVIK: FUSK, FUSK FUSK

När det är dags att bära båtarna ner till havet brukar Tobbe, Jurij och Tanel använda det som en anledning för självömkan. "Åh, vad jag har ont i ryggen", "Äh, Annika, du hämtar en kopp kaffe till mig, jag har ju burit båtar i dag". "Kan någon ta ut min tallrik till disken, de där båtarna känns fortfarande i ryggen". Så brukar det låta.

Men i år finns inget utrymme för självömkan. Ni ser ju själva på bilderna. Fusk på  hög nivå.

Grabbarna övertalade markägaren Thomas med den fina gula grävmaskinen att hjälpa dem med båtiläggningen. Och titta vad smidigt det gick.

Och om de ändå försöker använda båtarna som en anledning till att få service, har jag både bildbevis och ögonvittnen.

 

KOMMENTARER (1)
KOMMENTERA INLÄGG
03 Maj
2011

TV OCH SÄNG...SNART ÄR COMFORTSTUGORNA KLARA...

Nedräkningen har börjat. Om 9 dagar bor det gäster i våra nyrenoverade Comfortstugor, men det kan man knappt tro när man tittar in i dem.

Idag kom sängarna med leverans från Ikea och Jan-Olof från Euronics var här och installerade TV-apparater.  Imorgon kommer Eriks måleri med loftstegarna.

Dynor och gardiner ska sys, lister ska sättas upp, soffan ska monteras och stugan ska inredas med marina detaljer. Altanen ska få nya möbler.

Jag gissar att det som vanligt blir så att stugorna är färdiga 5 minuter innan första gästen flyttar in. Det ska bli riktigt roligt att se hur de ser ut när de är klara.

Du kan läsa om stugorna här, men de nya bilderna kommer upp nästa vecka.

KOMMENTARER (2)
KOMMENTERA INLÄGG