Ramsvik
03 September
2011

HÄRLIGT FISKE I SEPTEMBER!

Nu har den sköna sensommaren infunnit sig på Ramsvik och frågar du mig så är det den bästa tiden på året.  Det är lite lugnare på anläggningen nu och man har tid att göra jobb som måst skjutas upp under högsäsongen.

Och är det bra väder och blankvatten, så är det inget som hindrar att man omprioriterar och sticker ut och fiskar istället.  Det gjorde vi i förrgår, Tanel, Gert och jag. Det var så lungt på sjön att vi lätt kom ut till såväl Skägga som väst om Soteskär.  Solen sken och svaga vindar.

Gert använde sitt vanliga lätta haspelspö och hade nästan svårt att komma ned till botten för att det var så strömt. Men väl där nere hände något!! Spöt böjde sig så det höll på att gå av. Vi trodde först att det var bottennapp, men sakta sakta kunde han veva in lina. Det var jättetungt, så vi trodde det kanske var en sten med tångruska eller en fisk i 10 kg klassen....

När den kom upp var det en fin torsk på 2,5 kg, men den hade fastnat på krok både i munnen och stjärtfenan - därför var det så tungt.

Fisketuren gav verkligen mersmak...

KOMMENTARER (0)
KOMMENTERA INLÄGG