Havsfiske på västkusten
Fiskeälskare? Ramsvik ger bästa förutsättningarna för nästa fiskeresa. Upplev havsfiske på västkusten hos oss och få ett spännande äventyr.
Fisketurer

Havsfisket på västkusten är intressant för sin stora artrikedom och det spännande fisket efter havsöring. Här kan man utöver de skönprickiga öringarna fånga torsk, makrill, sej, bleka, vitling, berggylta, blågylta, fjärsing, rödspätta, skrubba, sandskädda och piggvar, men även mer udda arter som havskatt och sjurygg fångas då och då.

Många grupper och föreningar återkommer varje år till Ramsvik. De uppskattar att all kringservice finns på plats, vilket gör att de själva kan koncentrera sig på fisket.

PO Johannesson, journalist på Fiskejournalen tog med sin familj till Ramsvik:

 "Skeppare Johan Gonsén rattade båten både familjeturen, en tidigare krabbsafari direkt från campingens brygga och den halvdagslånga utflykt som jag någon dag senare åkte på. Han var, förutom att ha järnkoll på fiskeplatser, tekniker och trasselfixande, dessutom en fena på att pedagogiskt och medryckande servera fakta i lagom mängd om både hav och havsinvånare, vilket gav upplevelserna guldkant. Han guidade också till min första närkontakt med pigghaj."

Läs hela artikeln i Fiskejournalen här

Fiskeservice

Båtuthyrning
Fiskekort behövs ej
Stor artrikedom
Fisketurer med yrkesfiskare
Fiskinfrysning
Fiskrensbord
Gratis sjökort i receptionen
Vi säljer fiskeutrustning
Sill- el Räkagn finns att köpa
Bastu
Grillplatser

Båtuthyrning mm

Visa
&bul;
Båtuthyrning

6 st öppna plastbåtar med utombordare (6 hk/9,9 hk) och 2 st roddbåtar, Terhi Saiman.

&bul;
Sjösättningsramp

Har man egen, större båt med sig finns sjösättningsramp i Hunnebostrand och vi har även samarbete med gästhamnen i Hasselösund för sjösättning och båtplats under vistelsen.

&bul;
Förutsättningar

På Ramsvik och i fiskevattnen runtomkring finns allt från långrunda sandvikar, lerbottnar med musselbankar, stenbottnar med mycket alger till artrika branter på 20-30 meter. Grund och grynnor med djupbranter på alla sidor.

Stugbyn ligger skyddad på ostsidan av Ramsvikslandet och har en egen långgrund sandstrand. Det finns många öar i närheten som kan erbjuda skyddade fiskeplatser oavsett vindriktning.

Det finns fina klippor för landbaserat mete, spinn- och flugfiske runt hela Ramsvikslandet och tillgängligheten är god. Många fiskeplatser når man till fots från stugbyn och med bil når man ytterligare en mängd fina områden inom några kilometers avstånd.

För fiske från båt finns väldigt många platser med varierande förhållanden inom mycket korta avstånd från anläggningen.

&bul;
Fisketurer

Vi arrangerar havsfisketurer i samarbete med Smögens Fiske- och Skärgårdsturer som har lång erfarenhet och flera olika båtar.

Visa alla paket

Bokning

Är ni en grupp som planerar en fiskeresa? Skicka en förfrågan så hjälper vi er!
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: