Laga mat utomhus

Finns det något som smakar bättre än mat som tillagats utomhus efter en vandring, paddling eller annan fysisk aktivitet?

Javisst, det är lite mer komplicerat att laga mat utomhus än hemma i köket, men upplevelsen är så mycket bättre. Särskilt i vacker natur, till ljudet av vågskvalp och skriande måsar. På Ramsvik har ni flera möjligheter till utomhusmatlagning.

GrillplatserDet finns fem iordningsställda grillplatser på området och de är fria för er att använda. Grillplatserna är placerade:

- Mitt på sandstranden med gott om plats, bänkar och bord. Ni har perfekt överblick över vattencyklar, kajaker och krabbfiskare

- På "lilla stranden" nedanför stugorna 190-194, en fantastisk fin plats med utsikt över havet och Hunnebostrand

- På klipporna framför stugorna 213-216, också där har ni fin havsutsikt

- Framför stugorna 274-277

- Mellan klipporna på vårt campingområde Lugnet.

Grillplatserna finns utritade på kartan som ni får vid incheckning. Ta med egen kol. Om ni har egen grill med er är ni välkomna att använda den, men inte på stugaltanen eller mellan stugorna. Engångsgrillar måste ställas på grus eller på sten (stenplattor finns utlagda på området).

Laga mat i naturreservatetI naturreservatet är det inte tillåtet att göra upp eld, men ni kan ta med ert Trangiakök eller annat stormkök, det finns gott om fina klippor att använda som picknickplats. Tänk på att bära med er färskvatten.

Några tips när man lagar mat utomhus- Kan vara bra att förbereda lite hemma i köket innan man ger sig ut.

- Det enkla är det goda. En god korv med bröd slår det mesta. Förgräddade pannkakor som värms upp i Trangiaköket, färdiga kanelbullar eller soppa på burk som värms upp.

- Koka potatisen i havsvatten, då behövs inget salt.

- Ta med färskvatten, man blir törstig av att vara utomhus

- Ta med en påse att stoppa skräp i.

- Tänk på brandrisken, placera ditt Trangiakök en bit från gräs eller annat som kan fatta eld. På Ramsvik finns gott om brandsäkra stenar och klippor.

Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: