Skattjakt med GPS

Prova på spännande och kul "geocaching" på Ramsvik.

Geocaching är en slags skattjakt ute i naturen där man ska leta rätt på dolda skatter, sk cacher*, med hjälp av en GPS och koordinater. På köpet får man en härlig friluftsupplevelse i naturen.

Vi har placerat ut ett antal sådana skatter eller cacher i det vackra naturreservatet på Ramsvik och det är bara att ge sig ut och leta efter dem! Det finns lite lättare cacher att hitta för barnfamiljer och det finns några lite svårare för de mer äventyrslystna.

I receptionen finns en enkel GPS, "Geomate Jr", att hyra som redan är programmerad med alla cacherna. Bara att sätta på den och följa pilen. Det roliga med den här GPSen är att den bara visar med en pil raka vägen till skatten samt hur långt det är dit. Det är alltså ingen karta inlagd. Och alla som varit ute i Klippornas Rike vet ju att det kanske inte alltid är så lätt att ta raka vägen, utan man måste hitta en smartare väg själv.,.

När man hittat alla skatter (eller börjar bli sugen på glass) trycker man bara på hem-knappen, så visar GPSen raka vägen hem till stugbyn igen. Och där kan man alltid pusta ut med glass i restaurangen efter strapatserna i naturen.

Skattjakt

Vad är en cache?

En cache är en plastburk som ligger dold på ett gömställe i naturen. Den innehåller en liten anteckningsbok och en penna där man skriva in sitt namn och datum när man hittat den.

I chachen

I cachen finns också en liten sak, som man får byta till sig om man vill - men då måste man lägga dit något annat istället, så att det finns något till näste man som hittar skatten. Det kan vara en liten leksak, en sudd eller liknande. 

Gömd i naturen

En cache är klurigt gömd i naturen, men den är alltid synlig om man tittar på rätt ställe och den är aldrig nedgrävd

Pris

Visa
Finns att hyra i receptionen för 100:-/GPS
Visa alla paket
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: