Fisketur

Varje dag
Följ med yrkesfiskare från Smögen på havsfisketur

Följ med yrkesfiskarna på Smögens Fiske & Skärgårdsturer på en havsfisketur i Smögens skärgård. Fisketurerna utgår från sjöboden på Sälebådsvägen i Hasselösund, Smögen, under Smögenbron. Det finns olika turer att välja mellan:

Familjefisketur - en tur på 3 timmar där man börjar med att gå ut och fånga makrill. Området man fiskar på ligger 15 minuter väster om Smögen. Fisketuren passar hela familjen, både stora och små. På vägen hem tittar man i krabbtinor och passar samtidigt på att spana efter säl. 400 kr/vuxen, 300 kr/barn upp till 12 år.

Havsfisketur- en tur på 4 timmar där man börjar med att åka 40 minuter ut till fångstplatsen Svaberget som ligger väster om Smögen. Där står makrillen ofta i täta stim och kommer man genom stimmen lurar det ofta både torsk och sej. På denna fisketur rekommenderar vi att man är minst 14 år eller sjövan. 500 kr/person

Om ert sällskap vill vara ensamma på båten, kan ni hyra hela båten + skeppare (som är yrkesfiskare). Priset är 1500 kr/timme och man måste hyra minst 2 timmar (4 timmar rekommenderas om man vill komma ut på bra fiskevatten). Max 16 personer per tur.

Läs mer på Smögens Fiske & Skärgårdsturers hemsida.

För bokning och frågor, kontakta:

Tommy: 070-32 45 143

Martin: 070-39 95 544

eller skicka ett mail till dem

All utrustning som behövs finns att hyra i sjöboden (hyra av spö 100 kr). Där får man även sin flytväst. Ett tips är att ta med sig en fikakorg.

Båten är tillräckligt stor för att alla ska kunna fiska på armlängds avstånd. Man är max 16 personer på båten och hela aktiviteten sker utomhus.

Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: