Kajakdag på Ramsvik

5 juni 2021
Hyr en kajak och paddla ut på egen hand, eller följ med de erfarna guiderna från Hallins Aktiviteter på en kajaktur i Ramsviks skärgård.
Boka evenemang

Idag är det kajakdag på Ramsvik och då gästas vi av vår samarbetspartner Jan-Ove Hallin, som driver Hallins aktiviteter. Jan-Ove har mångårig erfarenhet av kajakuthyrning och guidade kajakturer och hjälper er att uppleva Ramsvik från en kajak, på ett säkert och bekvämt sätt.

Ni kan välja mellan att hyra en havskajak och ge er ut på egen hand i skärgården, eller följa med de erfarna guiderna från Hallins Aktiviteter och samtidigt få paddeltips som ni har nytta av till nästa kajakäventyr.

Kajaktur ”Paddla med ledare” kl. 11.00-15.00

Ni paddlar tillsammans med erfarna instruktörer, som ger er sina bästa tips för att ni ska kunna paddla på ett bekvämt och säkert sätt. Tipsen har ni nytta av under dagen, men också när ni ska ut på ert nästa kajakäventyr. Turen inleds med 30 minuters instruktion, där ni lär er att ställa in kajaken, får tips på hur man paddlar, hur ni sitter rätt i kajaken och ni har även en enklare säkerhetsgenomgång. Sen tar guiderna med er på en tur i Ramsviks skärgård eller in i Sotenkanalen, rutten beror på väder och vind. Ni drar upp kajakerna på en bra holme där ni intar lunch och kaffe. Ni behöver inte vara vältränade, paddlingen går i långsam takt och hastigheten anpassas efter deltagarna.

Vad ingår?:1-mans havskajak, flytväst, paddel, sittbrunnskapell, instruktör som följer med på turen, lunch inkl dryck och kaffe.

För vem?:Kajakturen passar för aktiva vuxna eller barn från 14 år och uppåt som är simkunniga och har lite friluftsvana. Tidigare vana vid kajakpaddling är inget krav.

Vad kostar det?:950 kr/person

Hur bokar man?:Förboka genom att fylla i formuläret nedan. Ange som meddelande att ni är intresserade av Kajaktur ”Paddla med ledare”. Ange även er vikt och längd och om ni har någon allergi eller specialkost.

Var startar man?:Vid stranden på Ramsvik Stugby & Camping

Hyra havskajak heldag kl. 10.00-17.00

För er som vill klara er själva och uppleva skärgården på egen hand. Ni får hyra en havskajak från morgonen och fram till kl 17.00. Ni får en starttid mellan kl 8.30 och 10.00 då ni får en instruktion i hur kajaken fungerar, hur ni sitter rätt i kajaken och ni får även tips på hur ni paddlar säkert och bekvämt samt förslag på rutter anpassade till väder och vind.

Vad ingår?:1-mans havskajak, flytväst, paddel, sittbrunnskapell, introduktion.

För vem?:Kajakhyra passar för vuxna eller ungdomar från 14 år och uppåt, som har paddlat kajak tidigare samt har lite kunskap om hav och skär. Men ni behöver inte vara paddlingsexperter eller känna till Ramsviks vatten, guiderna hjälper er igång och ställer in er kajak.

Vad kostar det?:Hyra av en kajak 600 kr/heldag (det finns en dubbelkajak och den kostar 900 kr/heldag)

Hur bokar man?:Förboka genom att fylla i formuläret nedan. Ange som meddelande att ni är intresserade av hyra havskajak heldag. Ange även er vikt och längd.

Var startar man?:Vid stranden på Ramsvik Stugby & Camping

Prova-på-havskajak kl. 16.00-18.00

Är ni nybörjare på havskajak men sugna på att testa? Då kanske detta är något för er. Instruktörer från Hallins Aktiviteter visar er hur man kommer i och ur kajaken, hur man ställer in kajaken och hur man sitter rätt för att kunna paddla på ett bekvämt och säkert sätt. Sedan paddlar ni en liten tur på egen hand och håller er inte så långt från land,  instruktören kommer att visa er var ni kan paddla.

Vad ingår?:1-mans havskajak, flytväst, paddel, sittbrunnskapell, kort introduktion

För vem?:Passar för aktiva vuxna eller barn från 14 år och uppåt som är simkunniga och har lite friluftsvana. Ni behöver inte ha paddlat kajak tidigare.

Vad kostar det?:Hyra av en kajak 250 kr (375 kr för 2 personer i dubbelkajak)

Hur bokar man?:Förboka genom att fylla i formuläret nedan. Ange som meddelande att ni är intresserade av prova-på-havskajak. Ange även er vikt och längd.

Var startar man?:Vid stranden på Ramsvik Stugby & Camping

Bokning

Gör en förfrågan så återkommer vi inom kort!
Fält markerade med * är obligatoriska.
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: