Nordens Ark Trail Run

2 maj 2020
Lördagen den 2 maj arrangerar terränglöparklubben IK Granit den 2:a upplagan av Nordens Ark Trail Run. Det är ett lopp för hela familjen och det kommer att finnas banor från 1 km för de yngsta barnen upp till banor på 60 km för dig som vill springa riktigt långt.

Lördagen den 2 maj arrangerar terränglöparklubben IK Granit den 2:a upplagan av Nordens Ark Trail Run. Det är ett lopp för hela familjen och det kommer att finnas banor från 1 km för de yngsta barnen upp till banor på 60 km för dig som vill springa  riktigt långt.

Start och mål är vid Hotellet på Nordens Ark, ca 15 minuters bilresa från Ramsvik.

Välkomna att bo hos oss på Ramsvik Stugby & Camping under loppet! Sök lediga stugor i vår onlinebokning här på hemsidan, eller kontakta oss för bokning på 0523-50303 eller info@ramsvik.nu. Efter loppet kan det vara skönt att bada bastu på Ramsvik och ta ett dopp i havet från bryggan.

OBS! Frukostbuffén på Ramsvik serveras dagligen 8.00-10.30, men för er som har start-tid kl 8 (60-kilometersklassen) fixar vi gärna frukost tidigare om ni säger till i förväg.

Vår restaurang är öppen torsdag 30 april, fredag 1 maj och söndag 3 maj. Lördagen den 2 maj är restaurangen abonnerad för bröllop, men då finns en båt till Hunnebostrand om man inte vill fixa egen mat i stugan.

Mer information om Nordens Ark Trail Run finns på IK Granits hemsida

Anmälan till loppet görs här

De långa banorna går på Soteleden och 30 km-banan sträcker sig ända upp till Anneröds bokskogar, går förbi Kisteröd och Välseröds vatten, upp på Brurstigsberget, genom stora granskogar och avslutar längs bäcken ner mot Nordens Arks Lantgård innan upploppet in mot mål. 60 km blir två varv på 30 kilometersbanan.

15 km-banan går även den på Soteleden men här springer vi mest i Nordens Ark Ekopark där de genom avverkning av granskogen och sedan med utmarksbetning med lantraser av både nöt och får (fjällnära ko, rödkulla, gutefår, värmlandsfår med flera) vill gynna hotade arter och den biologiska mångfalden.

8 km-banan är en förkortad variant av 15 km där vi direkt efter Ekoparken viker ner till bäcken som leder tillbaka till Nordens Ark och målet.

1 km-banan tar svängen runt Lantgården, genom tunneln under vägen och in i mål.

2 km-banan börjar som 1 km men tar en sväng upp i skogen vid lägerplatsen innan upploppet in mot mål.

2,4 km-banan tar en extrasväng efter lägerplatsen, och 3 km-banan tar extrarunda både före och efter lägerplatsen. 

Mer information hittar ni på IK Granits hemsida...

 

Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: