Information om Corona

Uppdaterat 2021-07-13

Hej!

Vi planerar att ha öppet som vanligt säsongen 2021, från 30 april till 3 oktober

Naturligtvis påverkar Corona-viruset och Covid-19 även oss. Våra gästers och medarbetares hälsa är av största vikt. Vi följer händelseutvecklingen och anpassar vår verksamhet efter gällande regler och rekommendationer. Vi håller er uppdaterade om det skulle ske några förändringar som påverkar er vistelse på Ramsvik.

Livet på Ramsvik utspelar sig till största delen utomhus i frisk luft. Stugbyn och campingen ligger precis vid havet intill ett naturreservat och det finns gott om utrymme för trygga aktiviteter, som ni kan göra med ert eget sällskap. Här kan ni läsa mer om vandring, fiske och andra utomhusupplevelser. För familjer har vi samlat information om familjeaktiviteter, lek och umgänge här.

Varmt välkomna till Ramsvik!

Annika och Torbjörn med personal

Har ni några frågor eller funderingar gällande hur vi hanterar Corona och Covid-19? Skicka gärna ett mail till oss!

Vi vill att både gäster och personal ska känna sig trygga med att vara på Ramsvik. Därför har vi vidtagit några åtgärder och vill även be er gäster att hjälpa oss med några enkla saker för att ytterligare minska risken för smittspridning:- Vi har glesat ut bland borden i restaurangen och på uteserveringarna så att alla ska kunna hålla avstånd.

- Från 1 juli gäller att man får sitta max 8 personer vid varje bord inne i restaurangen (obegränsat antal på uteserveringarna) och det måste vara minst en meter mellan varje sällskap, både ute och inne. Detta följer vi naturligtvis. Även små barn räknas som 1 person.

- För vår butik gäller att vi får ha max 2 personer (1 person per 10 kvm) inne i butiken samtidigt. Vi sätter upp skyltar som berättar hur många som får vara inne i butiken. Från och med 15 juli försvinner denna restriktion.

- Vi serverar inga lunchbufféer eller kvällsbufféer i restaurangen i år, vi erbjuder istället en Sommarmeny och serverar vid bordet. Läs mer här

- Hela sommarmenyn går att fås som take away

- Sjörövarfesten är inställd så länge som restriktionerna om trängsel ligger kvar. Ramsviks sjörövarfest är en dagslång fest där vi samlar 150 barn och deras föräldrar i gemensamma upptåg och aktiviteter. En tradition på lördagen i vecka 28 sedan urminnes tider. Svarta Malin, Mörsar-Micke och deras pirat-anhang stannar kvar i Söderhavet och laddar till tänderna inför nästa möjliga Sjörövarfest.

- Tomtenissarnas sommarfest är inställd så länge som restriktionerna om trängsel ligger kvar. Ramsviks Tomtefest är en dagslång fest där vi samlar 150 barn och deras föräldrar i gemensamma upptåg och aktiviteter. En tradition på lördagen i vecka 30 sedan 90-talet. Tomten stannar kvar på Nordpolen och skjuter upp sin årliga sommarsemester på Ramsvik.

- Krabbrace är inställt så länge som restriktionerna om trängsel ligger kvar

- Vi utgår ifrån att köra våra sommaraktiviteter enligt plan, men anpassar oss såklart efterhand som vi får nya besked från Folkhälsomyndigheten, ni hittar mer information om våra aktiviteter här

- Bastun är stängd för allmänheten så länge som folkhälsomyndigheten bedömer att vi ska undvika trängsel, men den går att boka för privata sällskap.

- Vi stannar hemma från jobbet om vi är sjuka eller känner förkylningssymptom. Vi ber redan nu om ursäkt för eventuell brist på service på grund av detta.

- Vi tvättar händerna ofta med tvål och vatten.

- Vi håller avstånd och hoppas att ni känner er varmt välkomna ändå. Vi har satt upp plexiglas i butik och reception.

- Vi har förstärkt våra städrutiner, både av gemensamma utrymmen och stugor. Vi har också infört extra rutiner vid syn av stugor.

Vi vill att ni:-Inte kommer till Ramsvik om ni är sjuka eller känner några förkylningssymptom.

- Avbryter vistelsen direkt om ni blir sjuka eller känner förkylningssymptom.

- Tvättar händerna ofta. Det finns tillgång till tvål och vatten i både servicebyggnad och stugor. Handsprit finns på platser där det inte finns vatten.

- Håller en armlängds avstånd till övriga gäster och personal.

Vanliga frågor och svar angående corona:

Fråga: Har ni öppet i sommar? Svar: Ja, vi har öppet som vanligt 30 april – 3 oktober.

Fråga: Omfattas inte ni av max 50 personers-regeln? Svar: Nej, vi omfattas inte av regeln ”max 50 personer” när det gäller hur många personer som får bo i våra stugor och vistas på vår anläggning. Däremot ska vi motverka trängsel och uppmana till att tvätta händerna, hålla avstånd och att stanna hemma om man är sjuk.

Fråga: Får jag alla mina pengar tillbaka om ni inte kan ha öppet på grund av corona? Svar: Vi räknar med att ha öppet hela säsongen och tillämpar våra ordinarie regler för bokning, avbokning och återbetalning (läs om dem nedan*). Om vi tvingas stänga kommer vi att tillämpa de regler för ombokning och återbetalning som då rekommenderas för vår bransch av Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden.

Fråga: Vad skulle hända om någon av oss får Corona och därför inte kan komma? Får vi tillbaks pengarna? Svar: Vi rekommenderar er att ta kontakt med ert försäkringsbolag och fråga vad ni har för reseskydd vid sjukdom. De flesta har ett bra reseskydd i sin hemförsäkring, men det är bäst att kolla upp om detta gäller vid Corona. Annars rekommenderar vi er att lägga till vårt avbeställningsskydd. Då får ni avboka fram till kl 10 på ankomstdagen utan anledning. Vi återbetalar allt utom kostnaden för avbeställningsskyddet.

Fråga: Vad händer om det fortfarande är stora restriktioner med tanke på att slutbetalning är gjord? Svar: Våra ordinarie bokningsregler gäller (se nedan*). Det är samma regler oavsett om slutbetalning har gjorts eller inte.

Fråga: Kan vi skjuta vår bokning framåt på säsongen? Eller är det bäst att avboka? Den är betald och klar Svar: Ni får ändra bokningen om ni vill och flytta fram till nya datum antingen i år eller nästa år. Vi tar inget extra betalt för att göra ändringen. Däremot kan bokningen bli dyrare om ni väljer datum under högsäsong och då får ni betala mellanskillnaden. Betalningen ni gjort följer med till de nya datumen. Om ni hellre vill avboka, gäller våra ordinarie regler för avbokning och återbetalning (se nedan*).

*Våra ordinarie regler för bokning, avbokning och återbetalning är: All betalning sker i förskott. Bokningen är bindande när första betalning skett. Om du avbokar senast 2 veckor före ankomst - full återbetalning med undantag för 500 kr, som är en avbokningsavgift

Om du avbokar senare än 2 veckor före ankomst - ingen återbetalning

Om du tecknar avbeställningsskydd, som kostar 10% av hyresbeloppet, kan du avboka med full återbetalning (förutom kostnaden för avbeställningsskyddet) fram till kl 10 på ankomstdagen.

Det är helt fritt att omboka till nya datum, både i år och nästa år. Vi tar inget extra betalt för att genomföra ändringen. Däremot kan bokningen bli dyrare om ni väljer datum under högsäsongen, i så fall betalar ni mellanskillnaden. Om betalning är gjord, följer betalningen med till de nya datumen.

Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: