Aktiviteter

Ramsvik erbjuder massor med roliga aktiviteter på klassresan. Vi hjälper gärna till att boka och arrangera aktiviteter.
Gör en förfrågan

Det finns massor att göra när man är på Ramsvik på skolresa. Här är de mest populära aktiviteterna.

Nordens Ark

Nordens Ark är en djurpark för utrotningshotade djur med bland annat en fantastisk Amur-tiger, snöleoparder och vargar. Ett tips är att boka en guidad tur med djurskötare. Då kommer ni nära djuren och får svar på alla era frågor.

Havets Hus

Havets Hus i Lysekil är ett välbesökt inomhusakvarium som bygger på mycket forskning om livet i västerhavet. Ett tips är att boka guidade visningar för att få ut så mycket som möjligt av besöket.

Volleyboll

På stranden finns ett volleybollnät och bollar finns att låna i receptionen.

Bastu och Havsbad

Det som brukar vara den mest populära aktivitieten bland eleverna är att bada bastu och slänga sig i havet från bryggan. Alla barn och ungdomar verkar kunna hålla på med dessa aktiviteter i timtal.

Ramsvik Challenge

Med hjälp av mobilen letar ni er fram till olika zoner i naturreservatet. Där svarar ni på frågor och löser kluriga gåtor. Men undvik de röda zonerna, de ger minuspoäng! Aktiviteten går på tid. Först i mål med högst poäng vinner.

Tipspromenad

Stugbyn omges av ett vackert naturreservat. Här har vi gjort en 4 kilometer lång vandringsled som går till andra sidan halvön och tillbaka. Längs denna vandringsled har vi satt ut 12 träställningar som man kan nita fast tipsfrågor på. En tipspromenad i naturreservatet brukar uppskattas av alla. Det är dessutom helt gratis om ni själva gör frågor och sätter ut. Vi har tipskuponger som ni kan få. Ta gärna med matsäck.

Båtar

På Ramsvik hyr vi ut kanoter, kajaker och vattencyklar. Givetvis har alla flytväst på sig när man ger sig ut till havs och det finns gratis västar att låna till alla.

Båttur i skärgården

Det finns flera olika båtar som tar ut grupper på turer i skärgården.

Stig Andersson på Hållöfärjan kör guidade skärgårdsturer och tar 65 personer. Tel: 0523-31267, 0706-913633.

Zita-båtarna har 3 båtar i drift med en sammanlagd passagerarkapacitet på 100 personer.

Soten tar 75 passagerare och erbjuder bland annat båtturer, sälsafari, guidade skärgårdsturer och undervattenssafari med marinbiolog. tel: 0706-294556.

Smögens Fiske & Skärgårdsturer har flera båtar. En av dem tar max 30 passagerare och de andra tar max 12 passagerare per båt.

Windros är en passagerarbåt med sittplatser både inomhus och utomhus. Båten tar max 70 passagerare. Bokning och information: 0523-23352.

Fisketur

Fisket är fritt i vattnen kring Ramsvik och man kan få fisk från bryggan. Om ni är intresserade av fiske, är det bra att ta med sig ett fiskespö. Vill ni fiska krabbor vid bryggan, tar ni med er klädnypor och snöre.

Smögens Fiske & Skärgårdsturer arrangerar fisketurer. På en tre-timmarstur åker man ut till havs och fiskar makrill, drar upp krabbtenor och spanar efter säl. Tel: 0523-31768, 0703-245143.

Kajakpaddling

Smögens Kajakäventyr har kajakuthyrning i Väjern (mellan Ramsvik och Kungshamn), men kan även hålla i kajakturer från Ramsviksstranden. Ring Mattias 0706-855845.

Nautopp är ett företag i Grebbestad som erbjuder kajakkurser och uthyrning av kajaker. Även Nautopp kan erbjuda sina kurser från Ramsviksstranden.

Priser

Ramsvik Challange 100:-/person
Vattencyklar 50:-/halvtimme
Samtliga båtar - 2 timmar för 50:-/person (hela gruppen)
Skolresepaket Ramsvik Special
Från 689:-/person

En skolresepaket som innehåller det bästa Ramsvik har att erbjuda! Övernattning, mat och roliga aktiviteter.

Skolresepaket Ramsvik Special + Nordens Ark
Från 1139:-/person

En skolresepaket som innehåller det bästa Ramsvik har att erbjuda! Övernattning, mat och aktiviteter. Plus en hel dag på Nordens Ark där ni får prova på att vara djurvårdare för en dag

Visa alla paket

Bokning

Gör en förfrågan så återkommer vi inom kort!
Fält markerade med * är obligatoriska.
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: