Aktiviteter

Ramsvik erbjuder massor med roliga aktiviteter på klassresan. Vi hjälper gärna till att boka och arrangera aktiviteter.
Gör en förfrågan

Information med anledning av Corona och Covid-19

Det finns massor att göra när man är på Ramsvik på skolresa. Här är de mest populära aktiviteterna.

Nordens Ark

Nordens Ark är en djurpark för utrotningshotade djur med bland annat en fantastisk Amur-tiger, snöleoparder och vargar. Nordens Ark ligger 15 minuters bilfärd från Ramsvik och ett tips är att boka en guidad tur med djurskötare. Då kommer ni nära djuren och får svar på alla era frågor.

Havets Hus

Havets Hus i Lysekil är ett välbesökt inomhusakvarium som bygger på mycket forskning om livet i västerhavet. Havets Hus ligger 45 minuters bilfärd från Ramsvik och ett tips är att boka guidade visningar för att få ut så mycket som möjligt av besöket.

Volleyboll, pingis, basket

På Ramsviks sandstrand finns ett volleybollnät. På området ovanför stranden finns en boulebana, basketkorg och ett pingisbord. Bollar, klot och pingisracket finns att låna i receptionen

Bastu och bad

På Ramsvik kan man bada både från sandstrand, brygga och klippor. Bada bastu och hoppa i havet från bryggan är en väldigt populär aktivitiet på Ramsvik. Det finns två bastur som båda ligger precis vid badbryggan. Från sandstranden är det långgrunt och ca 50 meter ut i vattnet ligger en badflotte som är kul att hoppa och dyka ifrån.

Ramsvik Challenge

Med hjälp av mobilen letar ni er fram till olika zoner i naturreservatet. Där svarar ni på frågor och löser kluriga gåtor. Men undvik de röda zonerna, de ger minuspoäng! Aktiviteten går på tid. Först i mål med högst poäng vinner.

Tipspromenad

Stugbyn omges av ett vackert naturreservat, Ramsvikslandet, med flera fina vandringsleder. Vita Leden är 4 km lång och går över klippor, genom skog och med en fantastiskt utsikt över havet. Vita Leden är bitvis strapatsrik, man får klättra upp för en bergvägg och hoppa över klippskrevor, så man behöver bra skor på fötterna. Längs leden sitter 12 kluriga frågor. Tipslappar och pennor finns att hämta i receptionen. Ta gärna med matsäck eller fika, det finns flera vackra platser att stanna på längs leden.

Båtar

På Ramsvik finns kanoter, kajaker, SUP-brädor och vattencyklar att hyra. Flytvästar finns att låna.

Fiske och Krabbfiske

Det finns gott om fisk i havet runt Ramsvik och några av arterna, som t ex makrill, går att fånga med kastspö från bryggan. Från krabbfiskebryggan är det enkelt att fånga tångkrabbor och ibland kommer även sjöstjärnor, eremitkräftor och småfisk med i fångsten.

Båttur i skärgården

Det finns flera olika båtar som tar ut grupper på turer i skärgården.

Stig Andersson på Hållöfärjan kör guidade skärgårdsturer och tar 65 personer. Tel: 0523-31267, 0706-913633.

Zita-båtarna har 3 båtar i drift med en sammanlagd passagerarkapacitet på 100 personer.

Soten tar 75 passagerare och erbjuder bland annat båtturer, sälsafari, guidade skärgårdsturer och undervattenssafari med marinbiolog. tel: 0706-294556.

Smögens Fiske & Skärgårdsturer har flera båtar. En av dem tar max 30 passagerare och de andra tar max 12 passagerare per båt.

Windros är en passagerarbåt med sittplatser både inomhus och utomhus. Båten tar max 70 passagerare. Bokning och information: 0523-23352.

Fisketur

Fisket är fritt i vattnen kring Ramsvik och man kan få fisk från bryggan. Om ni är intresserade av fiske, är det bra att ta med sig ett fiskespö. Vill ni fiska krabbor vid bryggan, tar ni med er klädnypor och snöre.

Smögens Fiske & Skärgårdsturer arrangerar fisketurer. På en tre-timmarstur åker man ut till havs och fiskar makrill, drar upp krabbtenor och spanar efter säl. Tel: 0523-31768, 0703-245143.

Kajakpaddling

Smögens Kajakäventyr har kajakuthyrning i Väjern (mellan Ramsvik och Kungshamn), men kan även hålla i kajakturer från Ramsviksstranden. Ring Mattias 0706-855845.

Nautopp är ett företag i Grebbestad som erbjuder kajakkurser och uthyrning av kajaker. Även Nautopp kan erbjuda sina kurser från Ramsviksstranden.

Priser

Ramsvik Challange 100:-/person
Vattencyklar 50:-/halvtimme
Samtliga båtar - 2 timmar för 50:-/person (hela gruppen)
Skolresepaket Ramsvik Special
Från 689:-/person

En skolresepaket som innehåller det bästa Ramsvik har att erbjuda! Övernattning, mat och roliga aktiviteter.

Skolresepaket Ramsvik Special + Nordens Ark
Från 1139:-/person

En skolresepaket som innehåller det bästa Ramsvik har att erbjuda! Övernattning, mat och aktiviteter. Plus en hel dag på Nordens Ark där ni får prova på att vara djurvårdare för en dag

Visa alla paket

Bokning

Gör en förfrågan så återkommer vi inom kort!
Fält markerade med * är obligatoriska.
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: