mg_8753-kopia.jpg

Laga mat utomhus

Finns det något som smakar bättre än mat som tillagats utomhus efter en vandring, paddling eller annan fysisk aktivitet?


Javisst, det är lite mer komplicerat att laga mat utomhus än hemma i köket, men upplevelsen är så mycket bättre. Särskilt i vacker natur, till ljudet av vågskvalp och skriande måsar. På Ramsvik har ni flera möjligheter till utomhusmatlagning.

GrillplatserDet finns sex iordningsställda grillplatser på området och de är fria för er att använda. Alla har galler. Grillplatserna är placerade:

– Mitt på sandstranden med gott om plats, bänkar och bord. Ni har perfekt överblick över vattencyklar, kajaker och krabbfiskare.

-I slutet av stranden, i dungen, även här med gott om plats, bänkar och bord.

– På ”lilla stranden” nedanför stugorna 190-194, en fantastisk fin plats med utsikt över havet och Hunnebostrand

– På klipporna framför stugorna 213-216, också där har ni fin havsutsikt

– Framför stugorna 274-277

– Mellan klipporna på vårt campingområde Lugnet.

Grillplatserna finns utritade på kartan som ni får vid incheckning. Ta med egen kol (finns att köpa både kol och tändvätska i vår butik). Om ni har egen grill med er är ni välkomna att använda den, men inte på stugaltanen eller mellan stugorna. Engångsgrillar måste ställas på grus eller på sten (stenplattor finns utlagda på området). Grillplatserna går inte att boka, det är först till kvarn.

Laga mat i naturreservatetI naturreservatet finns det några iordningsställda grillplatser, t ex i Tångevik och Fykan. Det går också bra att ta med ert Trangiakök eller annat stormkök, det finns gott om fina klippor att använda som picknickplats. Eller varför inte sitta här, vid picknickbordet med finaste läget i Sverige.

Några tips när man lagar mat utomhus– Kan vara bra att förbereda lite hemma i köket innan man ger sig ut.

– Det enkla är det goda. En god korv med bröd slår det mesta. Förgräddade pannkakor som värms upp i Trangiaköket, färdiga kanelbullar eller soppa på burk som värms upp.

– Koka potatisen i havsvatten, då behövs inget salt.

– Ta med färskvatten, man blir törstig av att vara utomhus

– Ta med en påse att stoppa skräp i.

– Tänk på brandrisken, placera ditt Trangiakök en bit från gräs eller annat som kan fatta eld. På Ramsvik finns gott om brandsäkra stenar och klippor.

Ankomst:
Avresa: