Fyra personer som använt sig av båtuthyrning på Ramsvik som nu befinner sig ute på havet.
Två glada personer i en kanot.
En familj på en kanot.
En flicka i en kajak.
Fyra personer som använt sig av Ramsvik båtuthyrning för att ge sig ut på vattnet en halvsolig dag.
Fyra glada personer som åker båt.
Två personer som åker båt.
En vattencykel som befinner sig ute i vattnet.
Tre personer ute på en båtutflykt.
Närbild på båtutrustning.
Två personer som åker båt ute på havet.

Båtuthyrning

En av de bästa upplevelserna på Ramsvik är att åka ut i skärgården – det är så vackert! På Ramsvik kan ni hyra motorbåt, lekkajak, havskajak, kanot, SUP-bräda och vattencykel.


En av de bästa upplevelserna en riktigt varm dag på Ramsvik är att ta sig ut till en liten kobbe eller en vik för sol och bad. I receptionen kan du hämta ett sjökort som visar på de bästa ställena runtom Ramsvik. Nästan alla små kobbar och skär är trevliga för en sådan här ”kobbedag”, så varför inte hitta en alldeles egen?

Motorbåtar Vi hyr ut är små motorbåtar (för 4-5 personer) med miljövänliga fyrtaktsmotorer på 6 eller 9,9 hk. Av säkerhetsskäl kan vi bara hyra ut till dig som har erfarenhet av att köra utombordsmotorer. Sjökort och startinstruktion får du med dig. Läs igenom startinstruktionen noga i förväg och följ den steg för steg. Flytvästar är en självklarhet och det finns att låna gratis till alla i familjen.

Båtarna ligger förtöjda vid bojar utanför stranden. Du använder en plastjolle för att hämta den. Just detta moment kan vara lite klurigt, särskilt eftersom jollen inte får förtöjas vid boj, utan måste tillbaka till stranden. Det är smart att åka ut två stycken till båten. Den ena går ombord, startar motorn, lossar från bojen och kör till bryggan medan den andre ror tillbaka jollen till stranden. 

RoddbåtarFör dig som behöver bättra på ryggmusklerna och samtidigt vill se dig om i skärgården är roddbåt ett bra alternativ. Närmsta ön, Söö, är en spännande ö för upptäcktsfärd och picnic och den ligger på behagligt roddavstånd, även för dig som glömde att gå på gymmet i vintras.

Kajaker och kanoterFör äldre barn och vuxna finns våra stabila Kanadensare – en kanot med plats för två vuxna (och ett barn i mitten). En trevlig tur med kanot kan ni göra in i Sotenkanalen. Paddla ut från stranden och håll höger. Strax före kanalens mynning på höger sida finns flera mycket långgrunda badvikar där ni kan se eremitkräftor och små plattfiskar om ni glider fram försiktigt. Efter ett par hundra meter in i kanalen kommer ni förbi Carlssons gamla stenhuggeri på höger sida – numera en flott sommarstuga. Härifrån skeppades sten både inom Sverige och på export under tidigt 1900-tal. Vid bron har ni paddlat 3 km. På vänster sida före bron kommer det pyttelilla stenhuset, Mor Lenas stuga. Här är det lätt att gå iland och fint att rasta en stund. Titta gärna in i stugan och tänk er hur livet kan ha varit där en kall vinterdag. Det ryktas att Mor Lena hade sex barn i huset, men barnaskaror växer ofta i folkmun…

För den vane paddlaren, finns havskajaker att hyra och vi har även sit-on-top-kajaker som passar för äldre barn.

SUP-brädorStand up paddle-board – en riktig balansövning som utmanar bålstabiliteten. Kul för både vuxna och barn (och även för dem som sitter på stranden och tittar på).

Vattencyklar/trambåtarRamsvik Camping var på sextiotalet först i Sverige med uthyrning av vattencyklar. På den tiden bestod vattencykeln av stora paddelhjul och uppblåsbara galonpontoner. Max två personer kunde glida omkring på ett sådant fartyg. Idag kan hela familjen åka på vattencykeltur i våra kraftiga gula trampbåtar. Flytvästar för hela familjen finns att låna gratis i receptionen. Och som vi brukar säga ”-Den som inte har flytväst måste vara korkad – för då flyter man ändå.”

Välkommen att boka i receptionen!Flytvästar, paddlar, åror, bensin, sjökort och instruktioner är inkluderade i hyran.

Priser båtuthyrning

Motorbåt 6hk 150 kr/h
Motorbåt 10 hk 220 kr/h
Roddbåt 100 kr/h
Kanadensare (2-sits kanot) 100 kr/h
Havskajak 100 kr/h
Sit-on-top-kajak 100 kr/h
SUP-bräda 100 kr/h
Vattencykel (trampbåt) 70 kr/30 min
Ankomst:
Avresa: