Restaurangansvarig sökes

Är du redo för en ny utmaning? Vi söker dig som vill driva vår restaurang som om den vore din egen.

Om tjänsten

Som restaurangansvarig har du det det totala ansvaret för Ramsviks restaurang med kök, bar och servering. Du rekryterar och sätter ihop det team du behöver i kök och servering och leder ditt team för att uppnå våra gemensamma mål och värderingar. Du driver restaurangen såsom den vore din egen, men med tryggheten i en fast anställning. Du är en del av Ramsviks ledningsgrupp som tillsammans jobbar året runt för att utveckla Ramsvik. 

I tjänsten ingår bland annat: Du är ansvarig för att restaurangen ska leva upp till Ramsviks mål att t ex ge gästerna Sveriges bästa service. Tillsammans med ditt restaurangteam bestämmer du menyer, gör beställningar, lägger schema och sätter rutiner. Du är ansvarig för all administration och tillståndshantering som gäller restaurangen.

Tjänsten gäller tills vidare året runt och inleds med 6 månaders provanställning. Arbetsbelastningen är hög under de månader som restaurangen är öppen och mycket lägre under de månader som restaurangen är stängd. Under vintern (när restaurangen är stängd) jobbar du mest administrativt. Du rekryterar inför nästa säsong, gör schema, sätter priser, lämnar offerter till grupper, planerar bokade bröllop och grupper osv. Under sommaren (när restaurangen är öppen) är tjänsten operativ. Då är du arbetsledare och ser till så att restaurangen fungerar och möter gästernas krav och företagets uppställda mål.

Vem söker vi?

Vår drömbild av vår nya medarbetare: Du har idag en tjänst som Restaurangansvarig eller Food & Beverage Manager eller Köksmästare eller annan ledande befattning inom besöksnäringen och är en bra ledare som kan delegera och få din personal att må bra. Du är självständig, stark, ödmjuk, lyhörd, strukturerad och vet hur du ska leda personalen så att de ger exemplarisk service till gästerna. Du har erfarenhet i både kök och servering, du älskar god livsmedelshygien och har goda kunskaper i restaurangekonomi. Du är en jäkel på att planera så att allt fungerar, har erfarenhet av inköp, beställningar, rekrytering och schemaläggning. Du kan alkohollagen och vet hur man sätter ihop en meny som passar målgruppen. Du har också erfarenhet av att arrangera bröllop, mat till grupper och har kunskap i allergier och specialkost. Du är flexibel och har ett leende på läpparna även när det är stressigt. Du vill lära dig en redan etablerad verksamhet och utveckla den. Du har förmågan att både tänka smått (överträffa den enskilda gästens förväntan) och stort (planera och leverera mat och service till ett större event).

Vi är medvetna om att allt detta inte ryms inom samma person. Det viktiga är att du är medveten om dina styrkor och svagheter och har förmågan att rekrytera de som kompletterar dig.

Arbetsort

Ramsvik Stugby & Camping ligger utanför Hunnebostrand, en mil norr om Smögen. Under öppet-månaderna (mitten på april-början på oktober) behöver du vara på plats på Ramsvik. Övriga månader under året kan du jobba ifrån vilken ort du vill, men det underlättar om du kan ta dig enkelt till Göteborg, då vi brukar ha ledningsgruppsmöten där varannan vecka.

Omfattning och tillträde

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, heltid, året runt, som inleds med 6 månaders provanställning. Under perioden 15 april till början på oktober är arbetsbelastningen mycket högre än övriga månader. Semester tas ut under perioden då restaurangen är stängd. Lön efter överenskommelse. Tillträde senast 28 februari 2020, men gärna tidigare.

Om restaurangen

Restaurangen byggdes 2014 och är öppen 5 månader per år (i år från 26 april till 29 september, men tjänsten är en året runt-tjänst). Restaurangen serverar i dagsläget (under öppet-säsong) frukostbuffé och lunch varje dag, erbjuder kvällsbufféer som passar både vuxna och barn, har en meny med á la carte-rätter, bar med drinkar, säljer kulglass över disk och har en glassmeny med flera olika sorters glasscuper. I största möjliga mån är maten lagad på råvaror från närområdet. Under maj och september har vi många bokningar av skolresor och grupper, bröllopsmiddagar för upp till 100 gäster och evenemang där restaurangen serverar mat till 350 gäster.

Restaurangen omsätter ca 4,3-5 Mkr per säsong. 65% av omsättningen genereras under veckorna 25-33, då dagskassorna ligger på ca 50.000 kr i genomsnitt. Maximala dagskassor ligger strax över 80.000 kr. Under högsäsongen jobbar i dagsläget 5 kockar och ca 8 st i servisen, under för- och eftersäsong är man färre i personalstyrkan. Städning och vaktmästeri sköts av Ramsviks städ- och vaktmästeriteam.

Om Ramsvik

Ramsvik ligger en mil norr om Smögen (14 mil norr om Göteborg) och är en familjeägd camping & stugby som har ägts av samma familj sedan 1959. Nu drivs Ramsvik av andra generationen, Torbjörn Backlund och Annika Johansson. Vi tycker det är väldigt roligt att jobba med Ramsvik och drivs av att jobba för ständig utveckling, nöjda gäster och ett lönsamt företag. När Ramsvik är fullbokat bor ca 500 gäster på anläggningen, totalt tar vi emot 15.000 gäster per år. Våra gäster är barnfamiljer under sommarlovet. Skolresor vår och höst. Bröllop vissa helger. Grupper och privatpersoner som utövar hobbys som vandring, fiske, kajakpaddling, mountainbike, trailrunning osv. Vi har ett evenemang varje år, Icebug Xperience, då 300 löpare bor och äter hos oss i 3 dygn. Vi jobbar aktivt för att få fler evenemang och nya målgrupper som kan ge en jämn beläggning under alla öppet-månader.

Vi är aktiva i branschorganisationen, har många samarbetspartners inom besöksnäringen och tycker om att bidra till att utveckla hela branschen. År 2017 tilldelades vi Sotenäs kommuns hederspris för vårt aktiva aktiva arbete med att utveckla besöksnäringen i kommunen. År 2019 är vi nominerade till Stora Turismpriset (delas ut av Tillväxtverket) för vårt arbete med hållbar utveckling, både när det gäller miljöfrågor och samarbete med kommun och andra aktörer. År 2019 anlade vi turistsveriges största solcellsanläggning och är därmed självförsörjande på el på årsbasis.

Utmaningar

Jobbet är intensivt under vissa perioder, rekryteringen är utmanande eftersom alla är säsongsanställda och arbetet innebär ett stort ansvar. Det är en utmaning att delegera så att verksamheten rullar även om du själv inte är på plats, samt att varje år lära upp ny personal. Att leverera rätt kvalitet och service med höga krav från gäster och ambitiösa ägare. Vi (Annika och Torbjörn) har själva ingen erfarenhet av restaurangbranschen, vilket gör att du måste vara självständig och självutvecklande.

Fördelar med jobbet

Ramsvik är ett trevligt företag och vi har förmånen att få jobba med trevliga människor på semester eller som utövar sitt favoritintresse, och de är alltid på sitt bästa humör. Vi har ingen hård jargong eller hierarkisk arbetsuppdelning, utan en trevlig stämning och jobbar nära varandra. Ramsvik är ett litet företag vilket gör att vi kan ta snabba beslut och det är väldigt roligt att kunna vara så flexibla och snabba i utvecklingen. Ramsvik är ändå tillräckligt stort för att det ska vara utmanande och roligt att jobba med. Du har stora möjligheter till att påverka restaurangen och ditt eget arbete. Ramsvik ligger i en fantastisk miljö i naturen, vid havet.

Våra kärnvärden

Familjärt

På Ramsvik är stämningen väldigt glad, trevlig och varm. Vi tycker verkligen om våra gäster och vi är glada för att de är hos oss. Vi har ett mycket personligt och trevligt bemötande av alla gäster. Servicen på Ramsvik ska vara bäst i Sverige!

Semester

Vi har en uppriktig vilja att våra gäster ska ha en härlig vistelse hos oss. Vi anstränger oss för att snabbt lösa alla problem en gäst kan ha och se till att de har det så bra som möjligt hos oss.

Fokus

Vi är målinriktade och anstränger oss hårt för att nå våra mål. Vi jobbar med en ständig förbättring av vår produkt. Lönsamheten i verksamheten är alltid prioriterad från minsta detalj till de stora sammanhangen.

Pålitlighet

Vi håller alltid vad vi lovar och vill aldrig att någon ska bli besviken.

Saltstänkta äventyr

Vi är stolta över vår vackra natur och miljö och vi vill att våra gäster ska komma ut och ta del av allt man kan uppleva. Vi vill att de ska ha en aktiv semester tillsammans. Vi samarbetar med andra företag för att skapa unika gästupplevelser, kopplade till naturen och havet.

Våra kärnvärden ska genomsyra de beslut vi tar för verksamheten. Oavsett om det gäller ny inredning i restaurangen, renovering av stugor, nya paket, nya aktiviteter eller personalkläder.

Sök tjänsten

Om du tycker att allt ovan passar in på dig och vad du står för, får du gärna söka tjänsten genom att kontakta oss: Torbjörn Backlund torbjorn@ramsvik.nu, 0705-50 31 58 eller Annika Johansson annika.johansson@ramsvik.nu, 0703-22 30 75.

Skicka din ansökan omgående, men allra senast den 15 januari.

Välkommen i vårt gäng!

Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: