Restaurangansvarig sökes

Vi söker dig som vill ha det totala ansvaret för vår restaurang.

Om tjänsten

Som restaurangansvarig har du det det totala ansvaret för Ramsviks restaurang med kök, bar och servering. Du rekryterar och sätter ihop det team du behöver i kök och servering och jobbar mot kostnadsbudget och uppsatta försäljningsmål. Du ansvarar för tillståndshanteringen och övrig administration såsom egenkontrollprogrammet mm. Du är en del av Ramsviks ledningsgrupp som tillsammans jobbar året runt för att utveckla Ramsvik. Tillsammans med ditt restaurangteam bestämmer du menyer, gör beställningar, lägger schema och sätter rutiner. Du är ansvarig för att restaurangen ska leva upp till Ramsviks mål att ge gästerna Sveriges bästa service. Tjänsten gäller tills vidare året runt och inleds med 5 månaders provanställning. Arbetsbelastningen är hög under de månader som restaurangen är öppen och mycket lägre under de månader som restaurangen är stängd.

Vem söker vi?

Du har haft en liknande tjänst tidigare och är en bra ledare som kan delegera och få din personal att må bra. Du är ödmjuk, lyhörd, strukturerad och vet hur du ska leda personalen så att de ger exemplarisk service till gästerna. Du älskar god livsmedelshygien och har goda kunskaper i restaurangekonomi. Du är flexibel och har ett leende på läpparna även när det är stressigt. Du vill lära dig en redan etablerad verksamhet och utveckla den.

Om restaurangen

Restaurangen byggdes 2014 och är öppen 5 månader per år (i år från 26 april till 29 september, men tjänsten är en året runt-tjänst). Under högsäsongen (från midsommar till mitten av augusti) är restaurangen öppen varje dag från kl 8 på morgonen till kl 24 på natten. Övrig säsong är restaurangen öppen efter behov, men behovet ökar för varje år som går eftersom vi jobbar aktivt för att öka beläggningen under för- och eftersäsong. Restaurangen serverar frukostbuffé och lunch varje dag under hela säsongen, erbjuder kvällsbufféer som passar både vuxna och barn, har en meny med á la carte-rätter, bar med drinkar, säljer kulglass över disk och har en glassmeny med flera olika sorters glasscuper. I största möjliga mån är maten lagad på råvaror från närområdet. På för- och eftersäsong har vi många bokningar av skolresor och grupper, evenemang samt bröllopsmiddagar. Mycket av verksamheten är "skrivet i sten" eftersom bokning och marknadsföring pågår hela året. Många rutiner finns därför redan och hjulet behöver inte i onödan uppfinnas på nytt, men det finns utrymme för egna idéer och utveckling.

Restaurangen omsätter ca 4,3-5 Mkr per säsong. 65% av omsättningen genereras under veckorna 25-33, då dagskassorna ligger på ca 50.000 kr i genomsnitt. Maximala dagskassor ligger strax över 80.000 kr. Under högsäsongen jobbar i dagsläget 5 kockar och ca 8 st i servisen, under för- och eftersäsong är man färre i personalstyrkan. Städning och vaktmästeri sköts av Ramsviks städ- och vaktmästeriteam.

Om Ramsvik

Ramsvik ligger en mil norr om Smögen (14 mil norr om Göteborg) och är en familjeägd camping & stugby som har ägts av samma familj sedan 1959. Nu drivs Ramsvik av andra generationen, Torbjörn Backlund och Annika Johansson. Vi tycker det är väldigt roligt att jobba med Ramsvik och drivs av att jobba för ständig utveckling, nöjda gäster och ett lönsamt företag. Våra gäster är barnfamiljer under högsäsongen. Skolresor vår och höst. Bröllop vissa helger. Grupper och privatpersoner som utövar hobbys som vandring, fiske, kajakpaddling, mountainbike, trailrunning osv. Vi har ett evenemang varje år, Icebug Xperience, då 300 löpare bor hos oss i 3 dygn.

Utmaningar

Jobbet är intensivt under vissa perioder, rekryteringen är utmanande eftersom alla är säsongsanställda och arbetet innebär ett stort ansvar. Det är en utmaning att delegera så att verksamheten rullar även om du själv inte är på plats, samt att varje år lära upp ny personal. Att leverera rätt kvalitet och service med höga krav från gäster och ambitiösa ägare.

Våra kärnvärden

Familjärt

På Ramsvik är stämningen väldigt glad, trevlig och varm. Vi tycker verkligen om våra gäster och vi är glada för att de är hos oss. Vi har ett mycket personligt och trevligt bemötande av alla gäster. Servicen på Ramsvik ska vara bäst i Sverige!

Semester

Vi har en uppriktig vilja att våra gäster ska ha en härlig vistelse hos oss. Vi anstränger oss för att snabbt lösa alla problem en gäst kan ha och se till att de har det så bra som möjligt hos oss.

Fokus

Vi är målinriktade och anstränger oss hårt för att nå våra mål. Vi jobbar med en ständig förbättring av vår produkt. Lönsamheten i verksamheten är alltid prioriterad från minsta detalj till de stora sammanhangen.

Pålitlighet

Vi håller alltid vad vi lovar och vill aldrig att någon ska bli besviken.

Saltstänkta äventyr

Vi är stolta över vår vackra natur och miljö och vi vill att våra gäster ska komma ut och ta del av allt man kan uppleva. Vi vill att de ska ha en aktiv semester tillsammans. Vi samarbetar med andra företag för att skapa unika gästupplevelser, kopplade till naturen och havet.

Våra kärnvärden ska genomsyra de beslut vi tar för verksamheten. Oavsett om det gäller ny inredning i restaurangen, renovering av stugor, nya paket, nya aktiviteter eller personalkläder.

Sök tjänsten

Om du tycker att allt ovan passar in på dig och vad du står för, får du gärna söka tjänsten genom att kontakta oss: Torbjörn Backlund torbjorn@ramsvik.nu, 0705-50 31 58 eller Annika Johansson annika.johansson@ramsvik.nu, 0703-22 30 75.

Välkommen i vårt gäng!

Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: