krabbfiske_dsc_8157.jpg
krabbfiske_dsc_0027.jpg
krabbfiske-barn-med-hink-och-ha-v-kopia.jpg
krabbfiske-barn-med-hink-och-ha-v-kopia.jpg

Krabbfiske

Barnen har en egen brygga på Ramsvik för krabbfiske.


Vad ska man göra i Bohuslän med barn? Jo, från tidig morgon till sen kväll, oavsett väder, trängs barnen med krabbfiskespö, hinkar och håvar på Ramsviks krabbfiskebrygga och tävlar om att få upp så många krabbor som möjligt.

Att fiska krabbor är enkelt och roligt. Allt du behöver är ett krabbfiskespö (eller en lina med en klädnypa och en sten som tyngd), en hink, lite bete och kanske en håv.

Musslor är krabbornas favoritmat. Du hittar musslor bland havsgräs eller på undersidan av bryggor. Knäck skalet med en sten och fäst betet på krabbfiskespöets klädnypa. (Om du inte hittar musslor, ta en en räka eller något annat som doftar litegrann.)

Släpp klädnypan med betet till botten. Försök att placera den bredvid en sten eller tång – det är där de största krabborna gömmer sig!

Vänta tills krabban har ett bra grepp om betet. Dra sedan försiktigt upp linan. Om du har en stor krabba kan en håv vara användbar. Släpp sedan krabban försiktigt i en hink med färskt havsvatten. Om krabban har ätit allt betet, fäst ett nytt innan du släpper ner klädnypan tillbaka i havet.

När du är klar med fisket ska du alltid släppa tillbaka krabborna i havet på samma plats som du fångade dem.

Tänk på att krabbor är levande djur. Byt vatten i hinken ofta, ställ dem inte i solen och var rädd om dem.

Utrustning och agn (räkor) finns att köpa i butiken på Ramsvik.

LYCKA TILL!

76A8643

Familjekul vid havet

Njut av en minisemester vid havet med familjen. Med Ramsviks familjepaket får ni 3 övernattningar i mysig Sjöbodstuga vid havet…
 t6a9882

Hyr stuga på Ramsvik

Välkommen att hyra stuga på Ramsvik Stugby & Camping, en mil norr om Smögen på Västkusten.
Ankomst:
Avresa: