Närbild på en hand som håller i ett fiskespö. Havsfiske på Västkusten blir inte mycket bättre än så här.
Havsfiske i solnedgången.
Två personer i en fiskebåt med en fyr i bakgrunden.
En kvinna i en röd jacka som fiskar med ett barn i bakgrunden.
Två personer som fiskar i en båt.
Havsfiske i solnedgången.

Havsfiske på västkusten

Fiskeälskare? Ramsvik ger bästa förutsättningarna för havsfiske. Vi hjälper dig att planera nästa fiskeresa till västkusten.


Havsfisket på västkusten är intressant för sin stora artrikedom och det spännande fisket efter havsöring. Här kan man utöver de skönprickiga öringarna fånga torsk, makrill, sej, bleka, vitling, berggylta, blågylta, fjärsing, rödspätta, skrubba, sandskädda och piggvar, men även mer udda arter som havskatt och sjurygg fångas då och då.

Många fiskeälskare återkommer varje år till Ramsvik. De uppskattar att fisket är så nära, den stora artrikedomen och att all kringservice finns på plats, vilket gör att de själva kan koncentrera sig på fisket.

Inom 100 meter från stugorna finns en brygga där man kan fiska makrill och inom 15 minuters promenad finns flera fina fiskeklippor för spinnfiske, även där är det vanligast med makrill. För bottenmete (vanligaste fångsten är torsk, sej och vitling) rekommenderar vi att man hyr en av våra båtar, det finns många fina fiskeplatser inom 20 minuters båtfärd, vi har ritat ut flera stycken på ett sjökort som kan hämtas i receptionen.

För fiske på djupare vatten och proffskunskap från yrkesfiskare, rekommenderar vi en fisketur med Smögens Fiske & Skärgårdsturer, deras fisketurer utgår från Smögen och är ca 4 timmar långa.

PO Johannesson, journalist på Fiskejournalen tog med sin familj till Ramsvik och åkte på fisketur med Smögens Fiske & Skärgårdsturer:

 ”Skeppare Johan Gonsén rattade båten både familjeturen, en tidigare krabbsafari direkt från campingens brygga och den halvdagslånga utflykt som jag någon dag senare åkte på. Han var, förutom att ha järnkoll på fiskeplatser, tekniker och trasselfixande, dessutom en fena på att pedagogiskt och medryckande servera fakta i lagom mängd om både hav och havsinvånare, vilket gav upplevelserna guldkant. Han guidade också till min första närkontakt med pigghaj.”

Är du nybörjare på havsfiske? Ingen fara, vi har gjort en guide där vi beskriver olika fiskemetoder, vilken utrustning du behöver och vilka arter som simmar runt utanför Ramsvik. Utrustning och agn finns att köpa i vår butik. Fråga oss gärna, vi delar med oss av våra bästa tips.

Vi hjälper er gärna att arrangera nästa fiskeresa, förutom fina fiskevatten erbjuder vi övernattning i trevliga stugor och god mat i restaurangen. Om ni vill ha det riktigt bekvämt, rekommenderar vi er att ta en titt på vårt fiskepaket, där det ingår boende, mat och motorbåt.

Fiskeservice på Ramsvik

Uthyrning av motorbåtar
Stugor med 2-7 bäddar
Restaurang med havsutsikt
Fiskekort behövs ej
Stor artrikedom
Fisketurer med yrkesfiskare
Fiskinfrysning
Fiskrensbord
Gratis sjökort i receptionen
Vi säljer fiskeutrustning
Sill- el Räkagn finns att köpa
Bastu
Grillplatser

Båtuthyrning mm

Visa
Båtuthyrning

Vi har 6 st öppna plastbåtar med utombordare (6 hk/9,9 hk) och 2 st roddbåtar, Terhi Saiman.

Sjösättningsramp

Har man egen båt med sig finns sjösättningsramp i Hunnebostrand och därifrån tar det 10 minuter sjövägen till Ramsvik. Det går bra att ta med egen, liten båt till Ramsvik. Vi har några båtplatser med Y-bom som går att hyra per dygn.

Förutsättningar

På Ramsvik och i fiskevattnen runtomkring finns allt från långrunda sandvikar, lerbottnar med musselbankar, stenbottnar med mycket alger till artrika branter på 20-30 meter. Grund och grynnor med djupbranter på alla sidor.

Stugbyn ligger skyddad på ostsidan av Ramsvikslandet och har en egen långgrund sandstrand. Det finns många öar i närheten som kan erbjuda skyddade fiskeplatser oavsett vindriktning.

Det finns fina klippor för landbaserat mete, spinn- och flugfiske runt hela Ramsvikslandet och tillgängligheten är god. Många fiskeplatser når man till fots från stugbyn och med bil når man ytterligare en mängd fina områden inom några kilometers avstånd.

För fiske från båt finns väldigt många platser med varierande förhållanden inom mycket korta avstånd från anläggningen.

Fisketurer

Vi samarbetar med Smögens Fiske- och Skärgårdsturer som är yrkesfiskare och har lång erfarenhet av att arrangera fisketurer till havs.

 mg 9613 kopia

Fiskepaket

Boka Ramsviks fiskepaket med övernattningar i stuga, frukost, middagar, motorbåt, agn och fiskinfrysning. Ramsvik är det perfekta stället för havsfiske,…
 t6a9882

Hyr stuga på Ramsvik

Välkommen att hyra stuga på Ramsvik Stugby & Camping, en mil norr om Smögen på Västkusten.
Ankomst:
Avresa: