mg_9094-kopia.jpg
Kajaker och kanoter som glider längs med vattnet.
mg_9214-kopia.jpg
mg_9199-kopia.jpg
kajakpaddling_dsc_0008.jpg
kajakpaddling_dsc_0078.jpg

Kajakpaddling på Ramsvik

Bästa sättet att uppleva Bohuslän!


Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Det menar i alla fall amerikanska CNN som kallar västkusten ett paradis för kajakpaddling.
Salt vatten, öppet hav, slätslipade granithällar och små mysiga fiskesamhällen. Eller små öar med gräsängar och trånga passager i inomskärs skyddade vikar.

Det är enkelt att sjösätta kajaken från stranden, inom 100 meter från stugorna på Ramsvik Stugby & Camping. Vid bra väder går det att paddla hela Ramsvik runt (ca 2 mil), men inte om det blåser. Då är det bättre att hålla sig i Sotenkanalen (ca 6 km lång) som går från Ramsvik till Smögen, eller paddla till Hunnebostrand, som skyddas från västvindarna av Ramsvikslandet. Det är också fint att paddla runt närbelägna öar, som Söö och södra och norra Grötö. För nybörjaren eller familjer med barn är det trevligt att hålla sig nära stugbyn och följa kustlinjen, naturen är fantastisk att paddla i överallt.

Vi har några havskajaker och kanoter (kanadensare) till uthyrning. Paddlar och flytvästar ingår. Om ni är flera som vill paddla eller om ni vill ha guide rekommenderar vi Smögens kajakäventyr. De har 10 kajaker för uthyrning och utgår från Väjern, ca 8 km från Ramsvik.

Tips när du ska ut och paddla kajak:

Juli månad bjuder ofta på fantastiskt väder men det är också flest människor och båtar i skärgården då. I farleden vid Ramsvik är det mycket båttrafik i juli. Ett tips är att istället paddla ut i slutet av augusti då du har skärgården för dig själv. September är en fantastisk månad för paddling. Även maj och juni när ”skärgården vaknar till liv” är att rekommendera.

Tänk på att ta med mycket vatten! 1,5-liters petflaskor är ofta lätta att packa i kajaken. Ta med fler än vad du tror dig behöva.

Se upp med fågel- och sälskydd. Vissa tider på året så får man inte gå iland på vissa öar. I vår reception får du ett sjökort, där öar med fågel-och sälskydd är markerade.

Havet är en väldig exponerad plats, tänk på att skydda huden mot sol med både solskyddsfaktor och kläder. En keps är alltid bra att ha med.

Snabb fakta om kajakpaddling på Ramsvik

Lätt att sjösätta från stranden
Kajaker och kanoter att hyra
Vackra leder för alla väder
Kan ta med egna kajaker
Lunchpaket finns för beställning
Paddla runt Ramsvik
Samarbete med kajakuthyrare
Ankomst:
Avresa: