Flertalet röda stugor på Ramsvik Stugby & Camping på Smögen. En solig sommardag.

Ta med hunden till Ramsvik

Vill du hyra stuga med hund? Vi har flera stugor att hyra där husdjur är välkomna.


På Ramsvik på västkusten kan du ta med dig hunden till flera av våra stugor, det kostar inget extra. Våra sjöbodstugor finns i olika storlekar från två till sju bäddar – och oavsett hur många bäddar du behöver finns det stugor där husdjur är tillåtna. Även våra ministugor och våra uthyrningsbara husvagnar välkomnar också fyrfota vänner, liksom en av strandstugorna. Av de nya västkuststugorna är det två som är tillåtna för husdjur.

Hundar älskar Ramsvik! De gillar att promenera i naturreservatet, det finns en badvik med sandstrand där hundar kan bada och vi har särskild hunddusch för smutsiga och sandiga tassar.

Vill ni ta med hunden till restaurangen? Vår restaurang har två uteserveringar, en med tak och en utan tak och hunden är välkommen på båda. Uteserveringen med tak har även infravärme och filtar så att husse och matte inte ska frysa. Vill ni hellre äta i stugan så är alla våra stugor utrustade med kök eller kokvrå och restaurangens alla rätter går att få som take away.

Vill ni vandra med er hund? På Ramsvik finns flera fina vandringsleder från 1,5 till 15 km långa som passar både för långpromenaden och den korta kvällspromenaden och alla startar inom 100 meter från stugan. Röda leden på 1,5 km är t ex en perfekt runda för den kortare morgon- eller kvällsrundan.  Här kan du läsa mer om våra vandringsleder och vad som gäller när man vandrar med hunden.

Ett par som promenerar med sin hund på ett klippigt landskap utanför Ramsvik Stugby & Camping. Ramsvik är perfekt för dig som vill ha hyra stuga i Smögen, i Bohuslän, på västkusten med hund.

Finns det särskilda regler för hundar? Jo, hundar måste vara kopplade på området och när de rastas i naturreservatet. De får inte vara på badstranden närmast restaurangen då det är en allmän strand, men annars är hunden välkommen att bada och sola var som helst på hela Ramsvikslandet. Rastning av hunden sker utanför campingområdet.

Har ni glömt något hemma? I vår butik hittar ni hundbajspåsar, hundmat och andra nödvändigheter för att hunden ska få en bra semester.

Meddela oss vid bokning att ni tar med er hund till stugan, så hjälper vi er att boka rätt stuga eller husvagn. Ni kan kontakta oss via e-mail info@ramsvik.nu, eller på telefon 0523-503 03. Det kostar inget extra att ta med hunden till Ramsvik.

Om ni vill boka er stuga online, är det bara att fylla i datum nedan och söka lediga stugor. De stugor där hundar är välkomna är markerade med en hundsymbol. De stugor där man inte får bo med hund är markerad med en symbol med överkryssad hund.

Letar du efter stuga att hyra med hund i Bohuslän, på Västkusten, nära Smögen? Välkommen till Ramsvik! Voff!

Vanliga frågor och svar

Visa
Är alla hundar välkomna? Stora som små?

Ja, på Ramsvik är alla hundar välkomna!

Vad kostar det att ta med hunden?

Det kostar inget extra att ta med hunden till Ramsvik.

I vilka allmänna utrymmen får hunden vara?

Hunden får vara nästan överallt på Ramsvik, eftersom det mesta är utomhus. I restaurangen är hunden välkommen på våra uteserveringar (den ena ligger under tak och har infravärme), men hunden får inte följa med inomhus i restaurangen. Vi ber er att lämna hunden utanför butik och reception, det finns krokar att fästa kopplet i.

Sandstranden närmast restaurangen är en allmän badstrand och därför är hundar inte tillåtna på den stranden, men i övrigt får hunden bada och sola överallt på Ramsvik. Vi tipsar särskilt om en badvik ca 500 meter norr om receptionen, där det är långgrunt och bra för hundbad.

Finns det promenadslingor och rastningsmöjligheter i närheten?

Ja, det finns gott om vandringsleder på Ramsvik där man kan rasta hunden och alla leder startar inom 100 meter från stugor och camping. Det finns både korta och långa leder. För kvällspromenaden tipsar vi om att ta röda leden och fortsätta till Tångevik, där solen går ner i havet.

Finns det hundvänliga caféer och restauranger i området

Förutom vår egen restaurang, där hunden är välkommen på uteserveringarna, så tipsar vi om:

Bella Gästis i Hunnebostrand

Musselbaren på Smögen

Bryggcafeet i Bovallstrand

Var finns närmaste veterinär?

Dingleveterinärerna i Dingle

Väntorps smådjursmottagning i Munkedal

Karin & Staffan veterinär AB i Lysekil

Anicura Bohusläns djursjukhus i Uddevalla

Var finns närmaste djuraffär?

På Torp Köpcentrum i Uddevalla

Hur många hundar finns på Ramsvik samtidigt?

Det varierar såklart, men när det är fullbokat på Ramsvik brukar vi ha mellan 10 och 20 hundar på området.

Var kan man spola av en lerig och smutsig hund?

Det finns en hunddusch i servicebyggnaden, intill herrarnas duschrum med ingång från havet. Bekvämt för stora och små hundar att komma upp i hundduschen och bli duschad av husse eller matte i sötvatten i rätt temperatur. Hundduschen är gratis att använda.

Finns det några särskilda regler för hundar?

Det är förbjudet att ha hundar på sandstranden vid restaurangen.

Ute i Ramsvikslandets naturreservat måste hunden vara kopplad hela tiden.

Inne på campingområdet/stugbyn måste hunden vara kopplad hela tiden.

All rastning måste ske utanför campingområdet/stugbyn.

Tag upp efter hunden och släng påsen i containern när ni kommer tillbaka efter promenaden.

Ankomst:
Avresa: