Båtuthyrning

En av de bästa upplevelserna på Ramsvik är att åka ut i skärgården - det är så vackert! På Ramsvik kan ni hyra motorbåt, lekkajak, havskajak, kanot, SUP-bräda och vattencykel.

MotorbåtarEn av de bästa upplevelserna en riktigt varm dag på Ramsvik är att ta sig ut till en liten kobbe eller en vik och stanna där en hel dag i solen. I receptionen kan du hämta ett sjökort som visar på de bästa ställena runtom Ramsvik. Nästan alla små kobbar och skär är trevliga för en sådan här ”kobbedag”, så varför inte hitta en alldeles egen?

På Ramsvik kan ni hyra motorbåtar med små utombordsmotorer som är enkla att använda. Det är miljövänliga fyrtaktsmotorer på 6 eller 9,9 hk. Startinstruktion får du med dig. Flytvästar finns att låna gratis till alla i familjen.

RoddbåtarFör dig som behöver bättra på ryggmusklerna och samtidigt vill se dig om i skärgården är roddbåt ett bra alternativ. Närmsta ön, Söö, är en spännande ö för upptäcktsfärd och picnic och den ligger på behagligt roddavstånd, även för dig som glömde att gå på gymmet i vintras.

Kajaker och kanoterFör äldre barn och vuxna finns våra stabila Kanadensare - en kanot med plats för två vuxna (och ett barn i mitten). En trevlig tur med kanot kan ni göra in i Sotenkanalen. Paddla ut från stranden och håll höger. Strax före kanalens mynning på höger sida finns flera mycket långgrunda badvikar där ni kan se eremitkräftor och små plattfiskar om ni glider fram försiktigt. Efter ett par hundra meter in i kanalen kommer ni förbi Carlssons gamla stenhuggeri på höger sida – numera en flott sommarstuga. Härifrån skeppades sten både inom Sverige och på export under tidigt 1900-tal. Vid bron har ni paddlat 3 km. På vänster sida före bron kommer det pyttelilla stenhuset, Mor Lenas stuga. Här är det lätt att gå iland och fint att rasta en stund. Titta gärna in i stugan och tänk er hur livet kan ha varit där en kall vinterdag. Det ryktas att Mor Lena hade sex barn i huset, men barnaskaror växer ofta i folkmun…

För den vane paddlaren, finns havskajaker att hyra och vi har även sit-on-top-kajaker som passar för äldre barn.

SUP-brädorStand up paddle-board - en riktig balansövning som utmanar bålstabiliteten. Kul för både vuxna och barn (och även för dem som sitter på stranden och tittar på).

VattencyklarRamsvik Camping var på sextiotalet först i Sverige med uthyrning av vattencyklar. På den tiden bestod vattencykeln av stora paddelhjul och uppblåsbara galonpontoner. Max två personer kunde glida omkring på ett sådant fartyg. Idag kan hela familjen åka på vattencykeltur i våra kraftiga gula trampbåtar. Flytvästar för hela familjen finns att låna gratis i receptionen. Och som vi brukar säga ”-Den som inte har flytväst måste vara korkad.”

Mer om båtuthyrning

Motorbåtar 6hk
Roddbåtar
Kanoter
Havskajaker
Sit-on-top-kajaker
SUP-brädor
Vattencyklar (trampbåtar)

Priser från 50:-/timme

Visa
Motorbåt 6hk

1 timme 150 kr (Motorbåt 9,9 hk 200 kr)

4 timmar (9-13 el 13-17 el 17-21) 400 kr (Motorbåt 9,9 hk 500 kr)

Heldag (9-21) 1000 kr (Motorbåt 9,9 hk 1200 kr)

Roddbåt

1 timme 50 kr

Halvdag (9-15 el 15-21) 150 kr

Heldag (9-21) 300 kr

Vecka (lågsäsong) 850 kr

Havskajak (Åldersgräns 18 år, erfarenhet krävs)

Halvdag (9-15 el 15-21) 300 kr

Heldag (9-21) 600 kr 

Kanot, SUP-bräda & Sit-on-top-kajak

1 timme 50 kr

Vattencykel

30 minuter 50 kr

Hyr stuga på midsommar 23-27 juni
Bo 4 nätter, betala för 3
Halva priset på stugor
Halva priset
Visa alla paket
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: