Båtuthyrning

En av de bästa upplevelserna på Ramsvik är att åka ut i skärgården - det är så vackert! På Ramsvik kan ni hyra motorbåt, lekkajak, havskajak, kanot och vattencykel.

Motorbåtar

En av de bästa upplevelserna en riktigt varm dag på Ramsvik är att ta sig ut till en liten kobbe eller en vik och stanna där en hel dag i solen. I receptionen kan du hämta ett sjökort som visar på de bästa ställena runtom Ramsvik. Nästan alla små kobbar och skär är trevliga för en sådan här ”kobbedag”, så varför inte hitta en alldeles egen?

På Ramsvik kan ni hyra motorbåtar med små utombordsmotorer som är enkla att använda. Det är miljövänliga fyrtaktsmotorer på 6 eller 9,9 hk. Startinstruktion får du med dig. Flytvästar finns att låna gratis till alla i familjen.

Roddbåtar

För dig som behöver bättra på ryggmusklerna och samtidigt vill se dig om i skärgården är roddbåt ett bra alternativ. Närmsta ön, Söö, är en spännande ö för upptäcktsfärd och picnic och den ligger på behagligt roddavstånd, även för dig som glömde att gå på gymmet i vintras.

Kajaker och kanoter

För äldre barn och vuxna finns våra stabila sportkajaker. En trevlig tur med kanot kan ni göra in i Sotenkanalen. Paddla ut från stranden och håll höger. Strax före kanalens mynning på höger sida finns flera mycket långgrunda badvikar där ni kan se eremitkräftor och små plattfiskar om ni glider fram försiktigt. Efter ett par hundra meter in i kanalen kommer ni förbi Carlssons gamla stenhuggeri på höger sida – numera en flott sommarstuga. Härifrån skeppades sten både inom Sverige och på export under tidigt 1900-tal. Vid bron har ni paddlat 3 km. På vänster sida före bron kommer det pyttelilla stenhuset, Mor Lenas stuga. Här är det lätt att gå iland och fint att rasta en stund. Titta gärna in i stugan och tänk er hur livet kan ha varit där en kall vinterdag. Det ryktas att Mor Lena hade sex barn i huset, men barnaskaror växer ofta i folkmun…

Vattencyklar

Ramsvik Camping var på sextiotalet först i Sverige med uthyrning av vattencyklar. På den tiden bestod vattencykeln av stora paddelhjul och uppblåsbara galonpontoner. Max två personer kunde glida omkring på ett sådant fartyg. Idag kan hela familjen åka på vattencykeltur i våra kraftiga gula trampbåtar. Flytvästar för hela familjen finns att låna gratis i receptionen. Och som vi brukar säga ”-Den som inte har flytväst måste vara korkad.”

Mer om båtuthyrning

Det finns gott om fisk i havet utanför Ramsvik! Att fiska med bohusmeta är jättelätt och kul för hela familjen. Det räcker att ro ut och lägga sig strax utanför Ramsvik och meta vid botten med sill eller råräkor, så kan man få både torsk, vitling och spätta.

Med motorbåt kan storfiskaren åka ut på lite längre turer. Ett bra sätt att fånga makrill är att sakta dra en fiskelina med ett tungt sänke och blanka krokar efter båten, det kallas att dörja. Ramsvik är också en av Sveriges bästa spinnfiskeplatser från land. Svenska rekordet i berggylta simmar fortfarande omkring utanför Ramsviks klippor och väntar på ditt drag…

Bra fiskeplatser finns inritade på ett sjökort som finns att hämta gratis i receptionen. Det finns agn att köpa i butiken och om du får mycket fisk, kan du frysa in fångsten hos oss tills du åker hem.

Priser från 50:-/timme

Visa
Motorbåt 6hk

1 timme 150 kr (Motorbåt 9,9 hk 200 kr)

4 timmar (9-13 el 13-17 el 17-21) 400 kr (Motorbåt 9,9 hk 500 kr)

Heldag (9-21) 1000 kr (Motorbåt 9,9 hk 1200 kr)

Roddbåt

1 timme 50 kr

Halvdag (9-15 el 15-21) 150 kr

Heldag (9-21) 300 kr

Vecka (lågsäsong) 850 kr

Havskajak (Åldersgräns 18 år, erfarenhet krävs)

Halvdag (9-15 el 15-21) 300 kr

Heldag (9-21) 600 kr 

Kanot & Lek-kajak

1 timme 50 kr

Vattencykel

30 minuter 50 kr

Hyr stuga på midsommar 17-21 juni
Bo 4 nätter, betala för 3

Om ni besöker Ramsvik på midsommarhelgen får ni vara med om traditionellt svenskt midsommarfirande för hela familjen. Boka 17-21 juni så får ni 4 nätter till priset av 3.

Halva priset på stugor
Halva priset

Boka stuga med ankomst 21 juni eller 9 augusti och få sommarens lägsta stugpriser

Visa alla paket
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: