familjefisketur-juli-2006-032.jpg

Familjefisketur

Tillfälle
18 juli 2024, 16:00

16.00-19.00 Fisketur för hela familjen med yrkesfiskare från Smögen. Följ med de erfarna yrkesfiskarna Martin & Tommy Olofsson på en minnesvärd fisketur i Smögens skärgård. Under några timmar fiskar vi makrill och spanar efter knubbsälar. Fiskespön finns att hyra ombord. Turen avgår från familjen Olofssons sjöbod under Smögenbron. Boka i förväg! Pris: 500 kr/vuxen och 300 kr/barn upp till 12 år.

Så här skrev PO Johannesson, journalist på Fiskejournalen om fisketurerna:

”Skeppare Johan Gonsén rattade båten både familjeturen, en tidigare krabbsafari direkt från campingens brygga och den halvdagslånga utflykt som jag någon dag senare åkte på. Han var, förutom att ha järnkoll på fiskeplatser, tekniker och trasselfixande, dessutom en fena på att pedagogiskt och medryckande servera fakta i lagom mängd om både hav och havsinvånare, vilket gav upplevelserna guldkant. Han guidade också till min första närkontakt med pigghaj.”

Priser & info

  • 2024-07-18 16:00
  • 2024-07-25 16:00
  • 2024-08-01 16:00
  • 2024-08-08 16:00
  • 2024-08-15 16:00
  • Vuxen 500:-
  • Barn 300:-
  • Fiskespö 100:-, hyrs ombord
  • Ca 3 timmar

Mer info

Visa

Följ med de erfarna yrkesfiskarna Martin & Tommy Olofsson på en minnesvärd fisketur i Smögens skärgård. Under några timmar fiskar vi makrill, vittjar krabbtenor samt spanar efter knubbsälar. Ibland kan vädret vara för hårt eller andra omständigheter i naturen spela in så att programmet ändras. Då kanske vi gör ett strandhugg på Hållö eller någon annan ö i skärgården.

Fiskespön finns att hyra ombord. Krabbtenorna ligger redan agnade och klara på botten, färdiga att vittjas. Att dra upp ”sin egen” tena är ett tungt jobb, men kul och spännande. Akta fingrarna när du tömmer tenan – får krabban tag i ditt finger är du glad att du har nio till…

Skepparen vet det mesta om fisket och naturen och delar gärna med sig av sin klokskap. En och annan skröna kan slinka med också…

Deltagarna får behålla fångsten, om de vill. Blir fångsten riklig kan ni frysa in fisken på Ramsvik. Nystekt makrill till lunch och egenkokt krabba till kvällen – det är bohussemester det! Tag gärna med en fika-korg med kaffe och några smörgåsar på turen. Sjön suger och det är gott att ha något med sig om vi går i land för att fika. En kikare är också kul att ha med om vi får sikte på sälarna.

Bokning
Gör en förfrågan så återkommer vi inom kort!
Fält markerade med * är obligatoriska.
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Ankomst:
Avresa: