Camping i Bohuslän, många campingplatser ligger intill havet och fina vandringsleder

Camping i Bohuslän

Det finns flera campingplatser i Bohuslän, belägna längs kusten från Strömstad i norr till Marstrand i söder.


 t6a9882

Hyr stuga på Ramsvik

Välkommen att hyra stuga på Ramsvik Stugby & Camping, en mil norr om Smögen på Västkusten.
camping mg 2112

Camping på Ramsvik

På Ramsvik Stugby & Camping kan du bo i campingstuga, eller ta med egen husvagn, husbil eller tält. Ramsvik är…

I Bohuslän finns många fina campingplatser. De flesta är familjeägda, vilket du märker på att man tänker på de små detaljerna och erbjuder en varm och personlig service. I Bohuslän är det faktiskt vanligare bland turister att bo på campingplats än på hotell eller vandrarhem. Kanske för att campingplatserna från början kom till där folk själva bestämde sig för att slå upp sina tält, på de mest natursköna platserna.

Idag behöver du inte ta med egen husvagn, husbil eller tält för att bo på campingplats. Du hittar bekväma stugor på de flesta campingplatser i Bohuslän och du behöver inte heller ta med egna lakan och handdukar eller städa själv om du inte vill. Frukost, lunch och middag kan du äta i restaurangen eller fixa själv. Stugorna har kök och på campingplatserna, eller i dess närhet finns livsmedelsbutik.

Många av campingplatserna i Bohuslän är öppna året runt och de andra, som Ramsvik, har öppet från slutet av april till början av oktober. På sommaren gästas campingplatserna främst av barnfamiljer som vill bada, fiska krabbor och äta glass. Under vår, höst och vinter njuter gästerna av naturen och olika utomhusaktiviteter såsom vandring, kajakpaddling, dykning och cykling. Och Bohuslän, såklart!

Ankomst:
Avresa: