dykning-klangehamn-023.jpg
dykla-ger_dsc_0011.jpg
dykla-ger_dsc_0001.jpg
dykla-ger_dsc_0012.jpg
dykla-ger_dsc_0067_1.jpg

Dykning nära Smögen

Ramsvik är en bra utgångspunkt när ni vill dyka runt Smögen


Ramsvikslandet, nära Smögen, är Sveriges västligaste fastland. Runt knuten, f’låt udden, ligger öppna havet med glasklart vatten och ett siktdjup på mer än 20 meter vid bra förhållanden. Variationen på dykplatser är stor och även vrakdykning är möjlig utanför Tryggö.

Om ni bor på Ramsvik under semestern och vill utforska våra dykvatten, kan ni hyra båt med motor och det tar bara en kvart att nå fantastiska dykplatser där man kan uppleva det finaste marina djur- och växtlivet i Sverige. Om ni vill hyra utrustning, fylla luft, åka på dykturer, göra provdyk osv rekommenderar vi ett besök på Smögen Dyk & Upplevelse, ett dykcenter 10 km från Ramsvik.

Om ni är en dykklubb som vill arrangera ett läger för era medlemmar, hjälper vi gärna till. Vi gästas varje år av dykklubbar som förlägger dykläger eller gruppresor till Ramsvik. Både inom fridykning och sportdykning. De uppskattar att Ramsvik ligger direkt vid vattnet och att vi sköter markservicen med boende, mat mm så att de kan ägna sig ostört åt dykningen.

Vi tar emot grupper under veckorna 17-24 och 34-39. Under dessa perioder går det bra att ta med egna båtar och lägga vid vår brygga. Båtramp finns i Hunnebostrand (10 min sjövägen från Ramsvik). Har ni egen kompressor till luftfyllning, kan ni koppla in den i våra 3 fas-uttag vid bryggan. Det går bra att använda våra slangar utanför servicebyggnaden för att skölja av utrustningen efter dyket. Vi har inga torkrum, men det finns tvättlinor utanför varje stuga som funkar för torkning av dräkter. Det är enkelt att lasta båtarna med utrustning från vår brygga.

Alla våra stugor ligger inom 100 meter från bryggan och alla har kök, ifall ni vill laga egen mat. Det finns också grillplatser på området där man kan sitta många runt omkring. Vill ni hellre ha maten serverad, har vi plats för 150 ätande i vår restaurang. Där serverar vi frukost, lunch, middag, kvällsmackor och alla måltider som behövs däremellan.

Bastun vid bryggan är också populär bland dykare. Och om man känner för ett dopp utan dräkt, är det bara att hoppa i havet från bryggan. Vid bryggan finns också en stor servicebyggnad med duschar, toaletter och tvättmaskiner.

76A1091

Grupp-paket

Vi erbjuder grupp-priser på övernattning. I det här paketet ingår frukostbuffé, lunch och middag, lakan, handdukar och avresestädning.
Ankomst:
Avresa: