Vandringspaket på Ramsvik

Vandra i Ramsvikslandets naturreservat, ät god mat med härlig havsutsikt och sov gott i stuga med havet som granne.
Boka

New York Times listade 2020 Ramsvik som en av 52 platser i världen de rekommenderar att åka till.

På Ramsvik får ni verkligen njuta av Bohusläns vackra natur. Vår stugby & camping gränsar till Ramsvikslandets naturreservat med vandringsleder längs havet, över klipphällar, i områden med klappersten, bland ljunghedar och genom beteshagar. Ta med din partner, kompisarna eller familjen och njut av Västkusten och vandring kombinerat med god mat i en härlig miljö vid havet.

Med vårt vandringspaket får ni kartor och beskrivningar av vandringslederna i Ramsvikslandets fantastiska naturreservat. Ni äter frukost och middag i Ramsviks restaurang och får lunchpaket att ta med på vandringen. På natten sover ni gott i en av våra sjöbodstugor, med havet som granne.

Njutvandra på RamsvikNaturreservatet erbjuder storslagen miljö med klipplandskap i bohusgranit, omväxlande natur och fantastisk havsutsikt. Det finns flera utsiktsplatser längs med vandringslederna och många bra platser för picknick. Vandringslederna startar från vår parkering och det finns både längre rundleder och kortare promenader. Vissa är lättgångna och andra är svårare med klättring över klippor. Den kortaste leden är 1,5 km och den längsta är 15 km.

- Ramsvik runt - 15 km - blå markering

- Norra Ramsviksslingan - 7,5 km - blandad markering

- Södra Ramsviksslingan - 9 km - gul markering

- Vita leden - 4 km - vit markering

- Röda leden - 1,5 km - röd markering

- Torbjörns led - 6 km - blandad markering

- Annikas led - 3 km - blandad markering

- Tryggö - 2 km (från Nötös parkering) - särskild Tryggö-markering

Äventyrsvandra på RamsvikBestig Sote Bonde, Ramsviks högsta topp, och njut av den vackra utsikten. Följ kustlinjen norrut (ej markerad led) till Öberg Tånge, leta upp den gamla militärgrottan och förundras över de perfekt slipade, rosaskimrande granitklipporna. Klättra genom ravinen och leta upp jättegrytorna som formats av inlandsisen. Eller vada över till Tryggö, bestig stenröset på toppen med kung Tryggves grav och leta upp den hemliga grottan.

Läs mer om Vandring på Ramsvik här på vår hemsida

Tips på upplägg vid paket med 2 övernattningar:

Dag 115.00 Incheckning i vår reception. Ni får nyckel till stugan, en karta över vandringslederna och ett häfte som beskriver lederna (längd, svårighetsgrad) samt annan information ni behöver inför er vistelse. Vi hjälper gärna till med tips på fina platser att vandra till!

Kortare vandring på Ramsvikslandet, t ex Torbjörns led

Bastu med dopp i havet

Middag i restaurangen*

Övernattning stuga

Dag 28.00-10.30 Frukostbuffé i restaurangen, där ni också hämtar ut era lunchpaket*

Längre vandring t ex Ramsvik runt eller Södra eller Norra Ramsviksslingan. Hitta en mysig plats att njuta av ert lunchpaket, det finns många fina platser i naturreservatet.

Njut av en skön eftermiddag på Ramsvik då ni kan paddla kajak/kanot, testa Stand-up-paddleboard, ta en tur i motorbåt eller bara ta det lugnt.

Bastu med dopp i havet

Middag i restaurangen*

Övernattning i stuga

Dag 38.00-10.30 Frukostbuffé i restaurangen, hämta ut era lunchpaket*

11.00 Utcheckning från stugan

Äventyrsvandring till vackra Öberg Tånge, genom ravinen till jättegrytorna eller till Kung Tryggves grav. Ta en paus och avnjut den medhavda lunchen.

Pris 2 övernattningar: från 4895 kr för 2 personer.

Pris 1 övernattning: från 2590 kr för 2 personerSe fler priser nedan under "frågor och svar"

*Det ingår ett lunchpaket per person för varje natt som ni bokat stugan och ni bestämmer själva om ni vill ha lunchpaketet på ankomstdagen eller avresedagen. Lunchpaketet består av en packad lunch, t ex kycklingsallad eller pastasallad, kall dryck, kaffe (eller te eller varm choklad), servetter och bestick. Ta med egen ryggsäck att bära lunchpaketet i och termos för varm dryck.

*Middagen som ingår i paketet är valfri huvudrätt från restaurangens meny. All fisk och skaldjur som serveras i restaurangen kommer från Smögens Fiskauktion (Bröderna Samuelssons på Smögen).

Corona-information: Det är tryggt att boka på Ramsvik. Med vårt avbeställningsskydd kan du avboka fram till ankomstdagen. Med vandringspaketet är det enkelt att hålla avstånd till andra. Ni bor i stugor med självhushåll med egen dusch och wc. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. I restaurangen är det avstånd mellan alla sällskap, och ni kan även välja att äta både frukost och middag i stugan om ni hellre vill det.

Vill ni ha mer information om vandring på västkusten, kan ni kika här på Vandra i Västsverige.

Vårt vandringspaket innehåller

Övernattning(ar) i stuga
Frukostbuffé
Middag
Avresestäd
Lakanset med handdukar
Bastu
Lunchpaket att ta med på vandringen
Kartor över Ramsvikslandets vandringsleder
Lån av gå-stavar
Tips på platser att besöka
Tillgång till tvättmaskiner och torktumlare

Vanliga Frågor & Svar

Visa
Vad kostar det?

30/4-23/6 och 22/8-3/10

Prisexempel:

1 natt: 2590 kr för 2 personer

2 nätter: 4895 kr för 2 personer

Extra personer

Medföljande barn och vuxna som bor i samma stuga betalar 449 kr/person för 1 natt och 858 kr/person för 2 nätter, därför blir priset:

1 natt:

3039 kr för 3 personer i samma stuga

3488 kr för 4 personer i samma stuga

2 nätter:

5753 kr för 3 personer i samma stuga

6611 kr för 4 personer i samma stuga

Vandringspaketet går ej att boka 3-5 september 2021, eftersom vi har ett löpar-och vandringsevent på Ramsvik den helgen -Icebug Xperience West Coast Trail

24/6-21/8

1 natt: 3050 kr för 2 personer

2 nätter: 5815 kr för 2 personer

Extra personer

Medföljande barn och vuxna som bor i samma stuga betalar 449 kr/person för 1 natt och 858 kr/person för 2 nätter, därför blir priset:

1 natt:

3464 kr för 3 personer i samma stuga

3913 kr för 4 personer i samma stuga

2 nätter:

6673 kr för 3 personer i samma stuga

7531 kr för 4 personer i samma stuga

Priserna ovan visar vad vandringspaketet kostar vid 1 eller 2 övernattningar. Det går bra att boka vandringspaketet med fler övernattningar. Sök i vår onlinebokning, eller kontakta oss så hjälper vi er med priser.

Hur bor man?

I en sjöbodstuga på 13 kvm med sovloft på 13 kvm. På sovloftet finns 4 madrasser som ligger på ribb-botten. Nere i stugan kan man bädda ner soffan till matplatsen till en dubbelsäng (140 x 200 cm). Stugan är utrustad med dusch, wc och kök. Om ni vill bo bekvämt, rekommenderar vi att ni bor max 2 vuxna (+medföljande barn) i samma stuga, eftersom ni delar ett badrum och alla bäddar är i samma rum.

Vilka måltider ingår i paketet?

Frukost, lunchpaket och middag ingår i paketet.

Frukostbuffén serveras i restaurangen varje morgon 8-10.30, men går även att få med sig och äta i sin stuga.

Lunchpaketet består av packad lunch, t ex kycklingsallad eller pastasallad, kall dryck, kaffe (eller te eller varm choklad), servetter och bestick. Tag med egen dagsryggsäck att bära lunchpaketet i och termos för varm dryck.

Middagarna som ingår i paketet är valfri huvudrätt från restaurangens meny. All fisk och skaldjur som serveras i restaurangen kommer från Smögens fiskauktion (Bröderna Samuelssons fisk på Smögen).

Meddela eventuella allergier eller specialkost i förväg. Vissa lördagar är restaurangen stängd för bröllop. Då kan maten levereras till er stuga. Vill ni hellre äta på restaurang, går det en båt till Hunnebostrand på kvällen, där det finns olika restauranger att välja mellan.

Vad händer om man glömmer ryggsäck och termos?

Vi har ryggsäckar och termosar till försäljning på Ramsvik ifall ni glömmer era egna hemma.

För vem passar vandringspaketet?

Ramsviks vandringspaket passar för aktiva par, kompisgäng eller familjer med barn från 8 år som vill vandra och promenera tillsammans. Vandringsledernas svårighetsgrad ligger på 2-5 på en 5-gradig skala, eftersom den mesta vandringen går över klippor och på smala skogsstigar. Därför passar vandringspaketet inte så bra om man kör barnvagn, går med små barn, har svårt att gå, svårt med balansen, använder rullator eller är rullstolsburen.

Vilka avbokningsregler gäller?

När ni har gjort en inbetalning till oss är bokningen bindande. Eventuell avbokning måste ske via personlig kontakt med oss via telefon 0523-503 03 eller e-mail till info@ramsvik.nu. Våra återbetalningsregler är desamma om ni blir sjuka, får förhinder eller helt enkelt bara ångrar er.

Vid avbokning senast 14 dagar före er ankomst: Ni får tillbaka hela hyran med undantag för 500 kr.

Vid avbokning senare än 14 dagar före er ankomst: Ingen återbetalning. Om vistelsen avbryts ges ej heller någon återbetalning för de dagar ni inte utnyttjar det hyrda objektet.

Vid köp av avbeställningsskydd får ni avboka fritt med full återbetalning (med undantag för avbeställningsskyddet) fram till kl 10 på ankomstdagen.

När är det In- och utcheckning?

Ni har tillgång till stugan från kl 15 på ankomstdagen. Utcheckning sker senast kl 11 på avresedagen.

Kan man ta hund med sig?

Hundar älskar Ramsvik. De gillar att promenera i naturreservatet, det finns en badvik med sandstrand där hundar kan bada och vi har särskild hunddusch.

Flera stugor är tillåtna för husdjur. Det finns också stugor där man inte får ha hundar och dessa är lämpliga för allergiker. Ange att du har husdjur när du gör din bokning, så får du rätt stuga. Om du bokar online, finns en symbol som visar vilka stugor som hundar är välkomna i.

Hundar måste vara kopplade på området och rastas i naturreservatet. De får inte vara på badstranden närmast restaurangen, men det finns flera andra stränder och badvikar i närheten för badglada hundar.

Behöver man dela stuga med andra?

Nej, när man bokar ett vandringspaket får man en egen stuga att bo i.

Kan man få lunchpaketet på ankomstdagen?

I vandringspaketet ingår det ett lunchpaket per person och dygn. Dvs, om man bokar vandringspaket med 1 övernattning, bestämmer man själv om man vill ha lunchpaketet på ankomstdagen eller avresedagen. Om man bokar med 2 övernattningar ingår lunchpaket per automatik på den dagen som man äter både frukost och middag, och man bestämmer själv om man vill ha lunchpaket på ankomstdag eller avresedag.

Hur mycket kostar det i tillägg för stuga med havsutsikt?

Tillägget för havsutsikt är från 250-305 kr/natt beroende på vilken period man bokar.

Bokning

Vandringspaketet går att boka valfria datum mellan 30 april och 3 oktober. Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig. Du kan också söka priser och lediga datum under rubriken "Hitta boende direkt" nedan.
Fält markerade med * är obligatoriska.
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: