_76A2348

Stug-guide – vilken stuga ska man välja?

På Ramsvik finns 8 olika stugtyper att välja mellan plus husvagnar att hyra. Vad ska man välja? Här kommer en guide som förhoppningsvis gör valet lite enklare.


Utrustning i stugorna

Våra stugor är alla utrustade med allt du behöver för en trevlig semester, inklusive kokmöjligheter, köksutrustning, täcken och kuddar. Det enda ni behöver ta med er är lakan och handdukar. Alla stugor har inte dusch och toalett, men det finns en servicebyggnad på området med flera duschar, toaletter och bastu (med havsutsikt).

Stugor för familjer

På Ramsvik finns 124 familjestugor, men det kan vara bra att välja rätt stuga utifrån hur många man är i familjen och hur gamla barnen är.

Familjer med små barn

För er som reser med små barn, under 4 år, rekommenderar vi Västkuststugan, Strandstugan eller Husvagn. Västkuststugan är bekvämast, eftersom den innehåller badrum med dusch och wc och har två separata sovrum, varav ett med dubbelsäng. Det finns gott om plats till barnsäng, barnvagn och barnstol. Strandstugan och husvagnen är enklare, men också billigare.

Familjer med större barn

För er som reser med barn mellan 4 och 12 år, rekommenderar vi våra sjöbodstugor som finns i olika storlekar. De har sovloft och det brukar barnen tycka är mysigt. Om ni vill ha dusch och wc i stugan, ska ni välja Sjöbodstuga 4 bäddar, Sjöbodstuga 6 bäddar eller Sjöbodstuga 7 bäddar. Klarar ni er utan dusch (finns i servicebyggnaden) kan ni även välja Sjöbodstuga 5 bäddar. Våra stugor är små, så välj gärna en stuga med fler bäddar än färre.

Familjer med ungdomar

För er som reser med ungdomar från 13 år och uppåt, rekommenderar vi Sjöbodstuga 7 bäddar eller Västkuststuga, där det finns lite större möjlighet till eget utrymme.

Stora familjer

För er som har fler än 3 barn, rekommenderar vi Sjöbodstugan med 7 bäddar.

Familjer med flera vuxna

Ska mormor och morfar med på semestern? Eller är ni två familjer som reser ihop? Våra stugor är små och det brukar bli bäst om man bor max två vuxna plus barn i varje stuga. Men om ni vill tränga ihop er så rekommenderar vi Västkuststugan eller Sjöbodstugan med 7 bäddar.

Stugor för vuxna

Våra stugor är små och även om det står i beskrivningen att de går att bo upp till 7 personer, så är det ingen som känns för stor om man är 1-2 vuxna. Det handlar mer om vilken bekvämlighet ni vill ha.

Stugor med havsutsikt

Sjöbodstugorna med 2, 4, 5 och 6 bäddar finns alla att få med havsutsikt. Även husvagnarna och ministugorna. Det står tydligt i onlinebokningen om de har havsutsikt. Om stugan har havsutsikt så vätter altanen mot havet.

Bekväma stugor

Västkuststugan är vår bekvämaste stugtyp, därefter kommer Sjöbodstugan 4 bäddar och sedan Sjöbodstugan 7 bäddar. De innehåller badrum med dusch och toalett och några av sängarna är extra bekväma.

Enkla stugor

Ministugorna är våra enklaste och minsta stugor, inte större än ett tält i trä fast utrustade med allt man behöver.

Om ni är många vuxna

Om ni är tre vuxna som vill bo ihop, så rekommenderar vi Sjöbodstuga 4, 5, 6 eller 7 bäddar. Eller Västkuststugan. Är ni fyra-fem vuxna så rekommenderar vi Sjöbodstuga 7 bäddar eller Västkuststugan. Om ni vill ha separata badrum, så rekommenderar vi att boka separata stugor.

Stugor med hund

I alla stugtyper så finns det några där man får bo med sin hund. I onlinebokningen ser ni vilka stugor som är tillåtna för husdjur och vilka som inte är det.

 t6a9882

Hyr stuga på Ramsvik

Välkommen att hyra stuga på Ramsvik Stugby & Camping, en mil norr om Smögen på Västkusten.
 t6a9882

Hyra stuga med hund

Vill du hyra stuga med hund? Vi har flera stugor att hyra där husdjur är välkomna. På Ramsvik på västkusten…

 

Ankomst:
Avresa: