Kajakpaddling

Bästa sättet att uppleva Bohuslän!

Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Det menar i alla fall amerikanska CNN som kallar västkusten ett paradis för kajakpaddling.
Salt vatten, öppet hav, slätslipade granithällar och små mysiga fiskesamhällen. Eller små öar med gräsängar och trånga passager i inomskärs skyddade vikar.

Det är enkelt att sjösätta kajaken från stranden på Ramsvik Stugby & Camping. Vid bra väder går det att paddla hela Ramsvik runt, men inte om det blåser för mycket. Då är det bättre att hålla sig i Sotenkanalen som går från Ramsvik till Smögen, eller paddla till Hunnebostrand, som skyddas från västvindarna av Ramsvikslandet.

Vi har några havskajaker och kanoter (kanadensare) till uthyrning. Om ni är flera som vill paddla eller om ni vill ha guide rekommenderar vi Smögens kajakäventyr. De har 10 kajaker för uthyrning och utgår från Väjern, ca 8 km från Ramsvik.

Fem tips när du ska ut och paddla kajak:

Juli månad bjuder ofta på fantastiskt väder men det är också flest människor och båtar i skärgården då. Ett tips är att istället paddla ut i slutet av augusti då du har skärgården för dig själv. September är en fantastisk månad för paddling. Även maj och juni när ”skärgården vaknar till liv” är att rekommendera.

Tänk på att ta med mycket vatten! 1,5-liters petflaskor är ofta lätta att packa i kajaken. Ta med fler än vad du tror dig behöva.

Se upp med fågel- och sälskydd. Vissa tider på året så får man inte gå iland på vissa öar.

Havet är en väldig exponerad plats, tänk på att skydda huden mot sol med både solskyddsfaktor och kläder. En keps är alltid bra att ha med.

Är ni en grupp eller förening som vill arrangera ett paddlingsläger eller en paddlingshelg? Många grupper och föreningar återkommer varje år till Ramsvik. De uppskattar att all kringservice i form av boende, restaurang och service finns på plats, vilket gör att de själva kan koncentrera sig på paddlingen. Kontakta oss på 0523-50303 eller info@ramsvik.nu, så hjälper vi er med bokningen.

Snabb fakta om kajakpaddling

Lätt att sjösätta från stranden
Kajaker och kanoter att hyra
Vackra leder för alla väder
Kan ta med egna kajaker
Lunchpaket finns för beställning
Paddla runt Ramsvik
Samarbete med kajakuthyrare
Hitta boende direkt
Ankomst:
Hemresa: